West Crown, noul joint-venture în sectorul cărnii din Europa

0
663

West Crown, noul joint-venture în sectorul de carne European între liderul pieței cărnii de vită și de porc din Danemarca, Danish Crown si Westfleisch din Germania se vrea a fi un competitor puternic pentru liderul pieței germane, Tönnies GmbH & Co, au declarat reprezentanții Danish Crown.

Vorbind despre noua companie, West Crown, un purtator de cuvant a declarat: “Westfleisch este un mare jucător în industria cărnii, deși nu este în prezent numărul unu în Germania. Dar împreună putem concura mai bine.”

Danish Crown si Westfleisch au primit aprobarea din partea Comisiei Europene pentru a merge mai departe iar noua companie va fi deținută în părți egale de către cele doua companii.

Danish Crown, o cooperativă deținută de aproape 8.300 fermieri danezi, este unul dintre primii trei exportatori de carne la nivel mondial,” au declarat reprezentanții Danish Crown. De asemenea, au remarcat: “Westfleisch în Germania este unul dintre primii cinci furnizori de carne din Europa si are mai mult de 4200 agricultorii membri din nord-vestul Germaniei.

carne

Noua companie va trebui să lucreze din greu pentru a concura cu Tönnies, care activează în industria alimentară în mai multe domenii, focusându-se pe sectoarele carne, produse convenience, ingrediente și logistică. Tönnies este specializată in abatorizare, tranșare și procesare porci, scroafe și carne de vită în cele opt unități de procesare din Germania și una din Danemarca.

West Crown va fi localizată în Dissen, în nord-vestul Germaniei, și va fi specializată în activități de procesare și comercializare carne de porc. Noua companie a extins serviciile Danish Crown în segmentul de dezosare/dezmembrare. Kjeld Johannesen, presedintele si CEO-ul grupului Danish Crown, a declarat într-un comunicat: “Investind în propriile noastre facilități de dezosare, sperăm să asigurăm prețuri mai bune pentru proprietarii noștri.”

Danish Crown sacrifică aproape 325.000 scroafe în Danemarca în fiecare an, dar până în prezent, aceste scroafe au fost vândute ca semicarcase la cumparatori primul rând în Germania.