Cinci extracte vegetale, la Vitafoods, ce nu ar trebui să treacă neobservate

Vitafoods Europa, târgul numărul unu în lume pentru suplimente nutriționale, a avut loc la Palexpo, la Geneva, între 9 și 11 mai.

0
338

Extractele vegetale au fost foarte populare la Vitafoods 2017. Turmericul, în special, s-a bucurat de o atenție deosebită  printre expozanți, informează Process Alimentaire.

Vitafoods Europa, târgul numărul unu în lume pentru suplimente nutriționale, a avut loc la Palexpo, la Geneva, între 9 și 11 mai. El a reprezentat o mare oportunitate pentru cei interesați de cele mai recente lansări în domeniul ingredientelor pentru alimentele destinate îmbunătățirii stării de sănătate.

Indena a lansat un extract de anghinare și ghimbir

Firma italiană Indena a dezvoltat Prodigest, o combinație sinergică de extract de anghinare și de ghimbir obținut prin tehnica ce utilizează CO2. Acest ingredient a făcut obiectul a două studii clinice care evidențiază un efect asupra motilității gastrice și, prin urmare, asupra confortului digestiv. Noul ingredient se adresează persoanelor cu o viață stresantă și obiceiuri alimentare proaste sau seniorilor care sunt afectați de o digestie dificilă.

VF Bioscience revoluționează recuperarea după exerciții fizice

Compania VF Bioscience, cu sediul în Lille, a început distribuția Echinan, un extract de celule rădăcinoase de echinacea cultivate în vitro. Această plantă ajută la întărirea sistemului imunitar de apărare. Ea are un efect antioxidant grație activității sale echinacozide. Furnizorul este compania italiană Active Botanicals Research, care a dezvoltat o tehnică de cultivare a celulelor de plante și o aplică la anumite plante pentru a propune extracte cum ar fi Echinan, cu un conținut de 4% echinacozid (față de 0,5 și 1,3% în plantă). Această pulbere liofilizată, solubilă în apă, a obținut statutul de Novel Food. Un studiu clinic efectuat pe sportivi a arătat o recuperare mai bună după exerciții fizice.

Fytexia este poziționată pe sportul Zen

Fytexia lansează o gamă de patru ingrediente pentru nutriția sportivilor bazată pe ingrediente bioactive bogate în polifenoli și extracte de fructe și legume.

Perfload (extract de struguri, rodie și ceai verde, doza de 1g / zi) mărește performanța fizică, în special capacitatea de a lucra la intensitate ridicată exerciții scurte. Reduce stresul oxidativ în timpul acestor exerciții. BurntoRun (portocale, grapefruit, guarana, L-carnitina, analiza 2g / zi) vizeaza exerciții aerobice de anduranță. Bogăția de polifenoli face posibilă optimizarea utilizării rezervelor de lipide pentru a produce energie pe o perioadă lungă de timp.

TensLess (extracte de mangosteen, elderberry și rodie, doza de 1, 5g / zi) reduce durerile corpului după exerciții fizice prin reducerea biomarkerilor asociați cu leziunile musculare.

HolisFiit (ceai verde, iarbă mate, vitamina B3, doza de 1 g / zi) ajută la îmbunătățirea bunăstării fizice și mentale.

Esenco distribuie un supresor al apetitului

Esenco oferă pulbere de Hoodia parviflora din laboratoarele Desert Labs. Această plantă așteaptă avizul pentru  a fi clasificată caNovel Food. Pudră verde puțin transformată,  cu gust de legume este folosită în Africa de Sud pentru efectul de supresie a apetitului. Acest produs natural 100% a făcut obiectul unui studiu clinic care a arătat un efect semnificativ asupra scăderii BMI, a greutății și a circumferinței taliei. Ea poate fi integrată în capsule, tablete, băuturi, batoane de cereale, gumă de mestecat.

Naturex pariază pe turmeric

Naturex, distribuit acum de firma Firmalis, se poziționează pe produsele ce conțin turmeric, o piață care se așteaptă să se dubleze până în 2020. Grupul prezintă Turmipure, o pulbere solubilă în grăsime, care în mod standard conține curcuminoide în proporție de 95% (curcumină 70%), și a  cărui particularitate este faptul că trasabilitatea sa poate fi în în întregime urmărită, de la cultivarea sa în sudul Indiei, la consumator. Doza recomandată este de la 700 mg până la 1,5 g / zi. Deoarece ponderea bio a crescut cu 30% la Naturex, o referință organică în plus față de cea convențională a fost propusă direct. O versiune de curcumina de 85% se așteaptă, de asemenea, în curând.