Noi produse premium hidrolizate din zer

0
427

Arla Foods Ingredients a lansat o noua generatie de produse hidrolizate din zer ce atinge pentru prima data acel “standard de aur” in domeniul proteinelor, in piata produselor de nutritie pentru sportul de masa.

Hidrolizatii din zer sunt proteine premium ”descompuse” in bucati mai mici – sau “pre-digerate” – astfel incat acestea sunt absorbite mai rapid de organism comparativ cu proteinele standard. Acest lucru asigura o recuperare mai rapida a muschilor dupa antrenamente.

Arla Foods Ingredients este de mai multi ani lider in domeniul produse hidrolizate din zer, dupa ce, in 2012, a lansat Lacprodan Hydro 365 pe piata produselor de nutritie pentru sportivi. Acest ingredient proteic din zer hidrolizat extensiv asigura o absorbtie rapida a aminoacizilor in muschi, reducand timpul de recuperare de la zile, la doar cateva ore. Produsul respectiv a fost creat pentru principalii utilizatori de produse de nutritie pentru sportivi, cum ar fi culturistii si sportivii de elita.

Arla_Foods_20Acum, Arla Foods Ingredients a dezvoltat un portofoliu de produse proteice din zer usor hidrolizat, care se concentreaza pe furnizarea beneficiilor acestor produse pentru mai multi consumatori decat pana acum. Produsele din noua gama ofera performanta si beneficiile produselor hidrolizate din zer, in recuperarea de dupa efort, intr-un format rentabil, care ofera o flexibilitate mai mare de aplicare, comoditate si un profil imbunatatit de arome.

Destinate folosirii de utilizatorii ocazionali si de adeptii unui stil de viata sportiv, produsele din noua gama  includ: Lacprodan Hydro.clear, o proteina usor hidrolizata si acidulata din zer, special dezvoltata pentru bauturi cristaline; Lacprodan Hydro.milk, o proteina din zer usor hidrolizat, special conceputa pentru producerea de bauturi 100% laptoase pe baza de zer, bogate in proteine; Lacprodan Hydro.gel, o proteina din zer hidrolizat usor de adaptat pentru a fi utilizata in geluri proteice; si Lacprodan Hydro.power, o proteina din zer usor hidrolizat perfectionata pentru utilizarea in bauturi preparate din pulberi (praf).

Seful departamentului de vanzari si cercetare al Arla Foods Ingredients, Peter Schouw Andersen a declarat ca: “Viata e prea scurta pentru proteinele care se digera lent, iar consumatorii activi de azi isi doresc produse de nutritie pentru sport, care ofera beneficii sporite de performanta si recuperare rapida. Cu aceasta noua gama din urmatoarea generatie de hidrolizati de proteine din zer, este acum mult mai usor pentru companii de a crea produse de nutritie pentru sportivi, care sa fie extrem de eficiente, convenabile pentru consum, la preturi competitive, si care au si un gust bun. Din ce in ce mai multi consumatori activi descopera beneficiile utilizarii  produselor de nutritie pentru sportivi, care ii ajuta sa-si optimizeze programele de antrenament. Acest lucru inseamna ca, in curand, categoria devine una pentru marele public si nu doar pentru o elita. Noua noastra gama de hidrolizati de proteine din zer ofera o modalitate simpla pentru branduri, pentru a crea produse diferentiate ce ofera beneficiilepe care consumatorii si le doresc. “

Potrivit Euromonitor, piata de nutritie pentru sportivi, la nivel mondial, va fi in valoare de 17,5 miliarde $ in 2020, fata de 10,8 miliarde $ 2015.

Orice beneficii de sanatate pretinse, trebuie verificate pentru conformitate, inainte de a fi utilizate in etichetarea sau promovarea produselor alimentare si a bauturilor destinate consumatorului final.