Apa Calipso a livrat 160 de milioane de litri de apa si suc in 2016 si a facut afaceri de 50 milioane de lei

0
289

Producatorul apei naturale de izvor Calipso a inregistrat in 2016 o cifra de afaceri de 50 de milioane de lei, in crestere cu 11% fata de anul anterior si a livrat 160 de milioane de litri de apa si suc pe piata româneasca.

”Desi cifra de afaceri este mai mare, profitul firmei a prezentat o usoara scadere, intrucât in 2016 am facut investitii foarte mari in tehnologie si extinderea activitatii companiei. Credem ca roadele acestor investitii le vom vedea incepând din 2017 incolo si suntem increzatori in capacitatea noastra de a creste organic”, a declarat Daciana Siderache, directorul general Calipso.

Apa Calipso are in plan pentru 2017 continuarea investitiilor incepute anul trecut pentru modernizarea si eficientizarea capacitatii de productie si pentru reducerea amprentei de carbon.

Compania a alocat un buget minim de investitii de 2 milioane de euro in diversificarea portofoliului de produse si extinderea retelei de retaileri cu care colaboreaza.

Odata cu finalizarea investitiilor in capacitatea de productie, vom putea imbutelia si livra undeva in jur de 300 milioane de litri pe an. Capacitatea mare de imbuteliere si stocare ne transforma intr-un partener puternic care poate sustine mai ales vârful de sezon“, a adaugat Daciana Siderache.

In 2016, compania a finalizat un proiect de investitii in extinderea capacitatii de imbuteliere de peste 12 milioane de euro.
Conform studiilor citate de companie, in 2015, in România, consumul anual de apa imbuteliata per capita era de 72 litri, mult sub media europeana de 105 litri.

“In 2016 din punctul nostru de vedere acest consum a crescut, iar trendul este sa ajunga din urma Europa. Estimam pentru 2016 o valoare de 75-80, iar in 2017 speram sa creasca si mai mult, pe fondul cresterii puterii de cumparare si a nevoilor individuale”, a mai spus Daciana Siderache.

Compania Apa Calipso a fost infiintata in anul 1991, având acum peste 140 de angajati.
Apa de izvor Calipso este extrasa dintr-un izvor situat la peste 250 de metri adâncime, in Codrii Vlasiei. Conform companiei, nivelul de nitriti prezenti in apa de izvor naturala Calipso se situeaza sub capacitatea de detectie a aparatelor de laborator.
Potrivit datelor furnizate de portalul Termene.ro, firma Calipso, inregistrata in Ilfov, este detinuta de Florica si Daciana Siderache.