Se schimbă legea suplimentelor alimentare! Află cele mai noi informații la seminarul SAPS (6 iulie, București)

Documentul este rezultatul muncii a mai multor experți în domeniu din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, o echipă care a lucrat la acest proiect în ultimii cinci ani cu scopul simplificării procedurilor. 

0
610

Legea suplimentelor alimentare va fi modificată printr-un proiect de lege, aflat în dezbatere la Comisia pentru sănătate și familie din cadrul Parlamentului român.

La acest document a lucrat Gabriela Gârban, medic primar, expert al Ministerului Sănătății și reprezentanta României la Comisia Europeană pe domeniul suplimentelor alimentare și alimentelor cu adaos. Dânsa va prezenta cadrul legislativ și schimbările dorite prin acest proiect de lege la seminarul dedicat specialiștilor din industria suplimentelor alimentare și produselor stupului (SAPS), organizat pe 6 iulie la București.


Seminarul este o întâlnire liberă cu experții ce vă pot oferi răspunsurile necesare spre o mai bună desfășurare a activității comerciale. Este o ocazie unică de a găsi soluții la problemele ce vă pun piedici în comerțul pe piața românească și de a fi la curent cu cele mai noi informații pentru a putea întâmpina fără probleme schimbările ce vor fi aduse în plan legislativ.

SAPS este singurul eveniment de acest gen unde participanții contribuie activ la tematica seminarului. Specialiștii invitați vor răspunde la întrebările trimise în prealabil de către participanți, cu scopul livrării unor informații relevante și pertinente operatorilor din industria suplimentelor alimentare și produselor stupului.

Mai puteți trimite întrebări până pe 28 iunie pe office@roaliment.ro.


Fiind reprezentanta României la Comisia Europeană pe tema suplimentelor alimentare, doamna Gârban este în măsură să vă răspundă la întrebări legate de acest domeniu și să vă furnizeze informații esențiale pentru buna desfășurare a activității comerciale.

Prin participarea la seminar, aveți o ocazie unică de a îi întâlni pe cei ce au lucrat la proiectul de lege și de a îi întreba despre implicațiile în plan real ale modificărilor ce vor fi aduse legii.

Principalul obiectiv în realizarea proiectului de lege a fost simplificarea procedurilor, adică recunoașterea mutuală a notificărilor făcute în statele-membre și reglementarea comercializării la nivel național. Este în interesul operatorilor din industria suplimentelor alimentare, ne-a explicat doamna Gârban.

Un alt aspect important de menționat este că se lucrează la recunoașterea listei plantelor din care pot fi extrase ingrediente pentru compoziția suplimentelor alimentare. La acest moment, lista de referință pentru România este cea realizată în urmă cu 20 de ani, între timp survenind multe modificări în piață, motiv pentru care este necesară actualizarea acesteia.