InvestRomania a lansat website-ul dedicat investitorilor straini

0
639

InvestRomania a lansat, miercuri, in cadrul sedintei de Guvern, website-ul dedicat investitorilor straini, care are scopul de a oferi informatii despre ecosistemul economiei romanesti si despre oportunitatile de investitii, informeaza institutia.

“Am considerat ca portalul este una dintre prioritatile echipei InvestRomania, dat fiind faptul ca responsabilitatea noastra este aceea de a le furniza investitorilor straini cat mai multe informatii relevante cu privire la oportunitatile de investitii din tara. Scopul nostru este de a promova Romania ca destinatie in plina dezvoltare, cu potential in crearea valorii adaugate, cu forta de munca competitiva si caracterizata de ospitalitate, cum de altfel este”, a spus Manuel Costescu, secretar de stat, InvestRomania.

Proiectul www.investromania.gov.ro prezinta continutul in limba engleza si este structurat pe sapte sectiuni — “Why invest” (De ce sa investesti?), “Business in Romania” (Afaceri in Romania/Principalele Sectoare), “Government Support” (Sprijin guvernamental), “Life in Romania” (Viata in Romania), “Newsroom” (stiri si comunicate de presa), “About us” (Despre noi) si “Contact” (Contact), impartite, la randul lor, in subsectiuni.

InvestRomania2Fiecare dintre acestea are menirea de a-l ghida pe potentialul investitor strain catre informatii cu privire la indicatorii macroeconomici, educatie, nivelul costului de trai, sectoarele considerate prioritare, ajutoare de stat, traditii, cultura, detalii despre activitatea InvestRomania.

O alta componenta a platformei are in vedere prezentarea sectoarelor prioritare de anul acesta, astfel incat investitorii sa aiba acces la informatii ce vizeaza dimensiunea pietei, cei mai importanti jucatori, forta de munca disponibila, capacitatea de export, potentialii furnizori si parteneri. Cele sase sectoare prioritare sunt IT&C, industria auto, industria aerospatiala, industriile creative, agribusiness si bio-economia.

“Initial am creionat un plan in care website-ul trebuia sa aiba o abordare facila, sa fie in limba engleza si sa diminueze efortul investitorului strain in cautarea informatiilor cu privire la nivelul taxarii, facilitatile fiscale, gradul de pregatire profesionala a romanilor, dar si la nivelul de trai din tara. Ulterior, am tot construit pe baza acestora, astfel incat dupa doua luni am ajuns in stadiul actual, de care suntem foarte multumiti, dar pe care vom continua sa-l dezvoltam in lunile ce urmeaza’, a spus Manuel Costescu.

InvestRomania3Pe parcursul urmatoarelor luni, website-ul va fi actualizat cu noi analize privind sectoarele strategice, mai multe informatii despre parcurile industriale si notiuni constand in modalitatile de finantare.

InvestRomania este institutia guvernamentala care are scopul de a oferi sprijin investitorilor straini in Romania. Obiectivul sau este de a atrage si de a facilita investitiile straine directe in Romania.