Nini Sapunaru: 25 de tiruri cu paine congelata intra zilnic in Romania

0
563

In Romania, intra zilnic 25 de tiruri cu paine congelata din import, ceea ce inseamna o cantitate de 875.000 de tone pe an, a declarat, marti, presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, Nini Sapunaru, la Conferinta Nationala a Agricultorilor.

El s-a referit, astfel, la necesitatea unei legi prin care sa fie incurajata comercializarea alimentelor romanesti in supermarketuri.

“25 de tiruri cu paine congelata intra in fiecare zi in Romania, adica 875.000 de tone pe an. Deci, orice paine proaspata din aceste magazine este de fapt paine congelata adusa din import”, a spus Sapunaru.

Potrivit acestuia, Comisia Europeana incurajeaza dezvoltarea lantului scurt de aprovizionare cu alimente, respectiv productia locala.

Sapunaru a adaugat ca, de fapt, supermarketurile se tem de disparitia taxei de raft.

Nini_Sapunaru2“Daca dispar taxele, va scadea pretul la galantare cu cel putin 10%”, a subliniat deputatul.

Anterior, in aceeasi conferinta, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Laurentiu Baciu, a sustinut ca toate alimentele din supermarketuri ar trebui sa provina de la producatori romani, iar din import ar trebui aduse doar acele alimente care nu se produc la noi in tara.