Penny Market, investiții de 170 de mil. de euro în ultimii doi ani

0
195

REWE Romania, grupul german care detine pe piata locala magazinele Penny Market, a realizat investitii directe de circa 170 de milioane de euro in ultimii doi ani, 2016 si 2017, au declarat reprezentantii companiei in cadrul unei conferinte de presa. Bugetul a fost directionat catre investitii greenfield in deschiderea de noi magazine, in remodelarile de magazine existente si in extinderea centrelor logistice.

„Pentru 2016 si 2017 la un loc, grupul Rewe a investit in Romania 170 milioane de euro. Acesti bani au mers in 47 de magazine noi si in dezvoltarea capacitatii logistice. Anul trecut am deschis al doilea depozit de la Bacau si am extins depozitele de la Stefanesti si Turda. Am remodelat peste 100 magazine pe conceptul nou Future Store”, a declarat Daniel Gross, Directorul General, Rewe Romania.

Recent, grupul a finalizat procesul de inchiriere a galeriilor comerciale ale fostelor magazine XXL Mega Discount din Braila, Bucuresti, Targoviste, Buzau si Ploiesti.

In noul format, magazinele Penny Market ocupa aproximativ 40% din suprafata totala a galeriilor, restul spatiului, cu o suprafata inchiriabila de circa 10.000 de metri patrati in total, fiind ocupat de Decathlon, Deichmann, Hippoland, Jysk, Pepco, Takko, TXM, Zoocenter.

clorinate2017, unul dintre cei mai buni ani
Cat despre anul ce tocmai s-a incheiat, Daniel Gross, declara pentru Magazin Progresiv, ca a fost unul dintre cei mai buni de pana acum, in rand cu dezvoltarea din ultimii ani, rezultatele financiare ale grupului urmand sa fie publicate in aceasta primavara. Compania a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 2,86 miliarde de lei, in crestere cu circa 8% fata de anul precedent si a raportat un profit net de 23,75 milioane de lei, in crestere cu circa 85%.

In 2018, Penny Market are in plan sa inaugureze intre 20 si 25 de magazine noi, in urmatorii 5-6 ani, planul fiind de a detine 400 de unitati pe teritoriul tarii noastre.

In ceea ce priveste sortimentatia din magazine, discounterul si-a propus ca pana la finalul acestui an, aceasta sa fie alcatuita din 70% produse romanesti de la producatori locali, ponderea din prezent fiind de circa 60%.

„Este un obiectiv usor de zis, dar greu de facut. Pe anumite zone nu avem producatori care sa sustina asta, mai ales iarna, dar e un deziderat frumos”, a punctat Gross.

Retailerul Penny Market a incheiat anul 2017 cu un numar de 27 de magazine inaugurate, reteaua ajungand, astfel, la 221 de magazine operationale in Romania. Ultimele investitii in acest sens ale Rewe Romania au fost finalizate in luna decembrie si au inclus deschiderea a sase magazine in cinci judete din Romania si in Capitala.