Ședință în premieră la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor

0
23

Consiliul Consultativ pentru protecţia consumatorilor s-a întrunit în prima şedinţă de lucru, marcând astfel o premieră pentru activitatea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), relatează Bursa.

În cei 28 de ani de funcţionare, ANPC nu a reuşit să materializeze demersurile necesare pentru înfiinţarea acestui organism consultativ ce conferă consultanţă strategică pentru stabilirea şi aplicarea politicilor de protecţie a consumatorilor români.

Forul de dezbatere al Consiliul Consultativ pentru Protecţia Consumatorilor este format din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Agentei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România, Ministerului Finanţelor Publice, Direcţiei Generală Antifraudă Fiscală, Biroului Român de Metrologie Legală, Inspectoratului de Stat în Construcţii, A.N.S.V.S.A., Asociaţiei de Standardizare din România, Ministerului Agriculturii, Registrului Auto Român, Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare 16 Februariea Criminalităţii Economice, Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Ministerului Lucrărilor Publice Dezvoltării si Administraţiei, Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Romalimenta, Confederaţiei Patronală Concordia, Uniunii Romane a Producătorilor de Cosmetice şi Detregenti – RUCODEM, precum şi reprezentanţii ai altor organizaţii neguvernamentale.

Eduardt Cozminschi, Preşedintele ANPC, a subliniat, în deschiderea discuţiilor, necesitatea de a crea şi dezvolta un dialog constant între principalii factori implicaţi pentru desfăşurarea corectă a relaţiilor dintre consumatori şi operatorii economici.

„Demersul de astăzi, reprezintă un nou început, dar şi o cale spre normalitate, spre transparenţă, spre încredere pe care trebuie să o arătăm consumatorilor. Consiliul Consultativ are obligaţia să asigure cadrul informaţional şi organizatoric necesar pentru stabilirea, aplicarea şi întărirea politicilor pentru protecţia consumatorului român”, a afirmat Cozminschi.

Totodată, Preşedintele ANPC Eduardt Cozminschi a accentuat faptul că demersul de astăzi este menit să întărească şi să dezvolte parteneriatul dintre instituţiile publice şi societatea civilă pentru a putea contribui astfel la creşterea gradul general de siguranţă a cetăţenilor în calitate de consumatori.