Topoloveni

Pentru a marca sezonul de „pus pentru iarnă” (prepararea zacuştii, murăturilor şi dulceţurilor) – tradiţie veche românească, aşteptată anual şi respectată cu stricteţe la Topoloveni, MGC Topoloveni a organizat un eveniment în care şi-a deschis porţile fabricilor, ca să se mândrească în faţa tuturor cu mâncărurile pregătite – „bunătate curată”, cum le numesc bucătarii de la Topoloveni.

Alături de cei peste 2.000 de participanţi, presa locală şi centrală şi partenerii companiei, la eveniment a fost prezent Ministrul Agriculturii, Petre Daea, împreună cu ambasadori, Primarul Oraşului Topoloveni şi autorităţile locale.

În primul rând, oaspeţii au putut vizita secţiile fabricii şi vedea live cum se prepară zacusca de Topoloveni, cu vinete şi ardei copţi direct pe flacără, întocmai după procedeul tradiţional, dar în cantităţi mari, datorită tehnologiei moderne; de asemenea, au putut degusta din sarmalele pe care bucătarii tocmai le scoteau din cuptor ca să le pună la conservă.

Evenimentul a continuat cu parada de care, hora împreună cu Anca Ţurcaşiu şi momente folclorice, susţinute de Orchestra Doina Argeşului, Trupa de Dans Rebel, Grupul Vocal Haiducii Vlădicii, Ansamblul Folcloric Ciuleandra şi a culminat cu recitalul live al Mariei Dragomiroiu.

În încheiere, oaspeţii au fost delectaţi cu focuri de artificii şi un tort spectaculos, de peste 10m lungime, cu adevărat demn de Cartea Recordurilor.

Despre MGC Topoloveni

În anul 2002, MGC Topoloveni a achiziţionat fabrica de conserve înfiinţată la 1901 la Topoloveni şi, în urma unui amplu proces de investiţii, a reuşit ca, la începutul anului 2016 să poziţioneze fabrica în topul producătorilor de alimente din România.

Astăzi, cei peste 250 de angajaţi permanenţi ai companiei produc anual peste 7500 de tone de alimente în peste 200 de sortimente, zacusca aducându-le poziţia de lider de piaţă în valoare şi volum, conform GFK.

Cei peste 10 ani de investiţii în retehnologizarea fabricii – de la maşina de gătit iahnie, la cuptoarele pentru sarmale şi la linia de copt vinete şi ardei pentru zacuscă direct pe flacără – sunt garanţia că mâncarea este gătită tradiţional la MGC Topoloveni, dar în cantităţi mari.

În acest moment, MGC Topoloveni produce în patru secţii – secţia de legume, fructe şi mâncăruri; secţia de semipreparate congelate; secţia de sosuri; secţia de specialităţi din carne – sub mai multe branduri: Bunătăţi de Topoloveni, Grădina Mariei, A la carte collection, Quali (HoReCa), Beyroutee şi Tabakta (pentru pieţele internaţionale).