Ambalaje de fructe proaspete si legume fara plastic

0
145

Producatorul mondial de masini de ambalat, Ilapak, a dezvoltat noi ambalaje, pentru fructe si legume proaspete, fara a folosi material plastic.

Ambalajele sunt produse printr-o solutie inovatoare pentru ambalare orizontala, incorporand un invelis special care permite buna desfasurare a filmelor compostabile si de hartie. Aparatul este capabil sa ambaleze fructe si legume in tavi mici de hartie si apoi sa le asigure cu o folie compostabila.

Anul trecut, Ilapak a prezentat o noua platforma de ambalare, Carrera 1500, iar aceasta noua solutie se bazeaza, de asemenea, pe Carrera 1500, dar introduce o cutie speciala, care permite ca ambalarea orizontala sa utilizeze hartie si filme compostabile.

Ilapak sustine ca aceste solutii inovatoare raspund celor mai noi cerinte de bugete si de flexibilitate ale operatiunilor de productie intermediara ale companiilor, ajutandu-le totodata, pe acestea sa reduca cantitatea de material plastic utilizat ca raspuns la cererea publica puternica.

Christian Romualdi, directorul de comunicare si marketing al Ilapak, a declarat:

“Consumatorii evita din ce in ce mai mult de ambalajele din plastic, dar din perspectiva producatorului, gasirea unei alternative rentabile si care sa se potriveasca cu performantele filmelor din plastic nu este o provocare usoara.

Inainte de a trece la utilizarea de materiale noi in productie si ambalare este nevoie de testarea aprofundata a acestora pe utilajele folosite in ciclul de fabricatie pentru a putea fi siguri de compatibilitatea acestora. Recunoscand ca rezistenta consumatorilor la plastic este o tendinta in crestere la care clientii nostri trebuie sa raspunda, am investit foarte mult in cercetare si dezvoltare in acest domeniu.”

Romualdi considera ca aceasta noua solutie “satisface atat cererile comerciantilor, cat si pe cele ale consumatorilor, pentru ambalaje biodegradabile”