Dupa 20 de ani, Coreea de Sud importa din nou carne de vita din Uniunea Europeana

0
26

Coreea de Sud a ridicat restrictiile de import la carnea de vita si produsele din carne de vita provenite din Uniunea Europeana, dupa aproape 20 de ani, in urma eforturilor consistente ale Comisiei Europene si ale statelor membre UE, se arata intr-un comunicat publicat de executivul comunitar.

Danemarca si Olanda sunt primele state din spatiul intracomunitar care vor livra carne catre Coreea de Sud.

“Comertul nu este doar despre realizarea tranzactiilor comerciale. Dupa multi ani de munca grea, acest anunt permite fermierilor din Danemarca si Olanda sa castige o noua piata unde sa-si vanda carnea de vita si produsele din carne de vita. Inca o data, UE si-a respectat angajamentele fata de sectorul agricol”, a afirmat comisarul pentru comert, Cecilia Malmström.

Comisarul pentru agricultura, Phil Hogan, a apreciat ca ridicarea restrictiilor “este o evolutie binevenita si o dovada de incredere din partea autoritatilor din Coreea de Sud in calitatea si siguranta produselor din carne de vita din UE.”

“In urma confirmarii accesului operatorilor din Danemarca si Olanda, sper ca nu va dura mult timp pana cand operatorii din alte state membre UE vor primi aprobare pentru export pe aceasta piata importanta si valoroasa. Asigurarea accesului altor state membre UE va continua sa fie o prioritate pentru Comisia Europeana in relatiile bilaterale cu Coreea de Sud”, a adaugat el.

In 2001, Coreea de Sud a interzis importurile de carne de vita din Europa, din cauza descoperii unor cazuri de encefalopatie spongiforma bovina (SBSE), cunoscuta popular sub denumirea de „boala vacii nebune”.