Declararea si plata obligatiilor fiscale pentru ambalajele marca proprie – clarificare oficiala

0
163

Declararea si plata obligatiilor fiscale raman in sarcina operatorului economic detinator de marca pentru care se proiecteaza sau se fabrica respectivele produse (ambalaje personalizate), pe care acesta le introduce pe piata nationala, inclusiv prin magazinele proprii. Situatia a fost clarificata printr-o informare de catre Administratia Fondului pentru Mediu.

Declararea si plata obligatiilor fiscale raman in sarcina operatorului economic detinator de marca pentru care se proiecteaza sau se fabrica respectivele produse (ambalaje personalizate), pe care acesta le introduce pe piata nationala, inclusiv prin magazinele proprii.

Situatia a fost clarificata printr-o informare a Administratiei Fondului pentru Mediu dupa ce prevederea referitoare la produsele fabricate pentru un distribuitor sau importator care isi aplica denumirea, marca sau un alt semn distinctiv pe produs a fost eliminata din definitia introducerii pe piata odata cu modificarile din Ordonanta de urgenta nr. 74/2018.

taxe_de_mediu1Anterior acestor modificari, ambalajele marca proprie se considerau introduse pe piata nationala de catre titularul de marca. In practica, aceasta eliminare a fost interpretata diferit de catre titularii de marca ai produselor, respectiv de catre producatori. Din acest motiv, Administratia Fondului pentru Mediu a publicat o informare de clarificare pe site-ul sau.

Va recomandam sa analizati in perioada urmatoare impactul acestor modificari asupra modului de declarare catre Administratia Fondului pentru Mediu a ambalajelor introduse pe piata ce poarta marca sau denumirea operatorului economic , altul decat fabricantul acestora.