A aparut Raportul IFCN 2018 privind piata globala a produselor lactate

0
238

IFCN, o retea germana de institutii de cercetare cu privire la industria laptelui, a lansat raportul IFCN privind lactatele in 2018.

In raport, IFCN a acoperit 115 profiluri de tari, care reprezinta 98% din totalul productiei globale de lapte. Raportul furnizeaza date comparabile si standardizate privind mai multi indicatori sau sectoare lactate nationale, cu accent pe lantul valoric al produselor lactate.

La nivel de ferma, IFCN a analizat 177 de tipuri specializate de ferme in 53 de tari diferite.

Pentru prima data, raportul IFCN privind laptele contine indicatori privind durabilitatea/sustenabilitatea cu privire la o serie de aspecte economice, sociale si de mediu.

Dr. Torsten Hemme, directorul executiv al IFCN, a declarat:

Cea mai buna modalitate de a imbunatati sustenabilitatea productiei de lapte este de a compara sistemele dvs. de agricultura cu altele.

Ultimele rezultate prezente in Raportul IFCN 2018 arata ca, in 2017, numarul fermelor de lapte a scazut cu 1%, iar productia de lapte pe ferma a crescut cu 3,8%. La nivel global, in 2017, costul productiei de lapte a variat foarte mult de la 20 la 105 dolari / 100 kg de lapte standardizat.