Dublul standard legislativ – producatorii, prinsi intre rigorile europene si exagerarea romaneasca

0
20

Despre orice ramura a industriei agroalimentare vorbim, mereu ne lovim de acelasi impediment: diferentele de legislatie intre normele europene si cele romanesti, care adeseori nu acopera toate spetele sau care se bat cap in cap, lasandu-i pe producatori intr-o stare de incertitudine.

Cristian Popa, consultant etichetare si autorul cartii „Etichetarea alimentelor prin exemple”:

„Legislatia se schimba in permanenta. Din pacate, se schimba atat legile europene, cat si cele romanesti. Nu inteleg si nu o sa inteleg niciodata de ce in Romania se dau legi romanesti. Suntem in Europa si ne supunem legilor europene, iar legile romanesti pe care Parlamentul de la Bucuresti le da pe banda rulanta nu fac altceva decat sa loveasca in producatorii din Romania. Producatorii din Romania trebuie sa respecte si legislatia europeana si legislatia romaneasca si pot pune pariu ca din punct de vedere al etichetarii este foarte greu sa avem o eticheta perfecta, deoarece avem foarte multe legi care se refera la etichetare”.

Declaratiile au fost facute in cadrul campaniei „Sa intelegem mai bine alimentele”, organizata pe 7 si 8 iunie in Mall Promenada din Bucuresti. Pentru detalii despre urmatoarea intalnire cu specialistii, urmariti stirile RO.aliment.