„Export Romania” APAR cu sprijinul POCA a finalizat elaborarea unei politici publice alternative in domeniul promovarii exporturilor romanesti

0
51

Marti 02 iulie 2019, la Hotel Capital Plaza din Bucuresti, s-a desfasurat Conferinta de incheiere a proiectului “Elaborarea unei politici publice alternative in domeniul promovarii exporturilor romanesti” – Cod SIPOCA 297, proiect cofinantat din FSE prin Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA) si implementat de Asociatia pentru Promovarea Alimentului Romanesc – APAR.

La eveniment au participat reprezentanti ai partilor interesate din cadrul ONG-urilor, operatorilor economici, precum si din mass media. In cadrul acestui eveniment au fost diseminate rezultatele obtinute.

Proiectul a fost demarat in luna august 2018, se desfasoara pe o perioada de 12 de luni si are un buget total eligibil de 995.358,09 lei, din care valoarea nerambursabila este de 975.450,93 lei.

Obiectivul general al proiectului a fost acela de a elabora o politica publica alternativa in domeniul promovarii produselor romanesti la export precum si instruirea unui numar de 60 de persoane, personal din ONG-urile partenere si parteneri sociali ai acesteia.

Prin implementarea activitatilor proiectului s-au obtinut urmatoarele rezultate:

– Realizarea unei analize de identificare a problemelor din domeniul promovarii produselor romanesti la export

– Platforma online – instrument independent de consolidare a dialogului social si civic, monitorizare si evaluare a politicii publice pentru promovarea produselor romanesti la export;

– Propuneri pentru modificarea instrumentelor actuale care sustin promovarea exporturilor si o politica publica alternativa noua elaborata si promovata in domeniul promovarii produselor romanesti la export;

– 61 de persoane din ONG-uri si parteneri sociali instruite in domeniul ”Elaborarii politicilor publice” Prin politica publica alternativa RO-EXPORT propusa catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat – MMACA ne dorim sa facem din brandul de export al Romaniei nu numai un motiv de mandrie nationala ci si un motor al economiei romanesti.