Noi scheme globale de certificare pentru ingrediente nutriționale sportive și echipamente de producție

0
51
ingrediente

Programul global de certificare a nutriției pentru sportivi, Informed, a lansat „Producător informat” și „Ingredient informat” pentru a certifica ingredientele individuale și utilaje de fabricație.

Gestionat de firma de științe a vieții din Marea Britanie LGC, noul program Informed Ingredient va examina ingredientele pentru peste 250 de substanțe interzise la o precizie de „o parte per miliard”, în timp ce Informed Manufacturers va testa diferitele locațiide producție pentru a descoperi substanțe interzise și a întreprinde revizuirea procedurilor de operare.

Anterior, aceste ingrediente și facilități erau certificate în cadrul programului Informed Sport și Informed Choice, dar acum companiile respective au propriile mărci identificabile care pot fi utilizate de clienți pentru a promova propria lor certificare.

Producătorii terți pot utiliza acum certificarea și noul logo pentru a comunica mărcilor de nutriție sportivă că echipamentele lor îndeplinesc standarde ridicate de control al calității și că au fost evaluate pentru a minimiza riscul de contaminare.

LGC Business Development Director, Paul Klinger spune: „Programele sunt o oportunitate perfectă pentru furnizorii de ingrediente și facilitățile de producție care-și doresc o certificare suplimentară cu privire la asigurarea calității și sunt fondate pe mai mult de 50 de ani de experiență ai LGC în domeniul anti-doping.“

Aceste cerificări vor coexista cu Informed Sport și Informed Choice, beneficiind de un nou site web wetestyoutrust, facilitând căutarea de către consumatori de produse certificate în catalogul certificat Informed, ce conține peste 400 de mărci.

„Suntem încântați să lansăm noile noastre site-uri web pentru clienții noștri, sportivi și alți utilizatori care doresc să afle mai multe informații despre programele noastre sau să identifice un produs testat pentru substanțe interzise”, adaugă Klinger.

„Noul site web WeTestYouTrust.com aduce cu adevărat toate programele noastre într-un singur loc, iar noile site-uri despre sport și alegere permit utilizatorilor să caute cu ușurință suplimente certificate, să afle mai multe despre ofertele noastre de servicii sau să confirme un lot de produse pe care le folosesc.“

În ciuda traficului mai mic decât de obicei în 2020 din cauza anulării competițiilor sportive, site-ul Informed Sport (pentru atleți) a înregistrat o creștere cu 57,79%numărului de noi utilizatori care au vizitat site-ul web în ultimii doi ani, în timp ce Informed Choice (pentru consumatorii obișnuiți) a văzut o creștere cu 82,63% a noilor utilizatori. Cel mai căutat tip de produs a fost proteina, urmată de antrenamente preliminare și BCAA.