Trei idei inovatoare de îmbunătățire a ambalajelor

Trei exemple de utilizare a unor noi ambalaje, care nu numai că vă aduc economii substanțiale de costuri, dar vă poziționează și mai bine în ochii cumpărătorilor.

0
338

Forma ambalajului sau compoziția sa pot aduce avantaje nebănuite pentru producătorii și procesatorii de alimente, dacă sunt folosite în moduri inovative, potrivit Process Alimentaire.

Iată mai jos trei astfel de exemple de utilizare a unor noi ambalaje, care nu numai că vă aduc economii substanțiale de costuri, dar vă poziționează și mai bine în ochii cumpărătorilor.

Sticla de ulei pătrată și ușoară de la Adani Wilmar

În urmă cu un an firma indiană Adani Wilmar, deținătoare a mărcii Fortune, era premiată de compania DuPont pentru forma originală a sticlei de ulei de 1 l, care maximizează stocarea și optimizează folosirea sa la raft. Greutatea sticlei a fost, de asemenea, redusă la 12g (pentru sticla propriu-zisă) și 1g (pentru capac).

Schimbarea, de la forma rotundă tradițională a sticlei, la această formă pătrată și ușoară a sticlei a redus costurile de producție cu 60% și pe cele logistice cu 15%.

Instalarea manuală a manșonului retractabil a fost înlocuită cu o aplicare mecanizată a etichetei în rulou. Aspectul de “fațetă de diamant” face ca produsul să se evidențieze remarcabil în rafturi și, de asemenea, îmbunătățește aderența acestuia, atunci când este apucat.

Un adeziv pe bază de apă pentru pungile sterilizabile

Firma Pulmuone din Coreea de Sud a scos pe piață un adeziv pe bază de apă, utilizabil la pungile sterilizabile cu sosuri. Adezivul poate rezista la temperaturi ridicate (130°C). Absența solvenților organici din compoziția sa îmbunătățește siguranța alimentară a produselor, reducând în același timp impactul legat de amprenta de carbon a ambalajului.

O pungă flexibilă, ușor de utilizat

Aptar Food + Beverage în parteneriat cu firma americană de brânzeturi Daisy au dezvoltat o pungă din plastic, flexibilă, ce aduce aminte, mai degrabă de tuburile utilizate la cosmetice sau paste de dinți. Flexibilitatea oferită de ambalaj permite scoaterea mai ușoară a produsului, prin simpla presiune. Capacul a fost proiectat cu un sistem de etanșare automată pentru a evita ieșirea accidentală a produsului ambalat.

Noul ambalaj ajută, de asemenea, la eliminarea riscurilor de contaminare, minimizează cantitatea de produs ce rămâne în interiorul tubului și oferă un sistem care permite dozarea controlată, explică reprezentanții firmei Aptar Food + Beverage.