Nominalizarile la premiile pentru inovare in ambalare, la CFIA

0
945
scanner1
inovatii

Circa 80 de produse si echipamente au candidat pentru premiile pentru inovare (Innovation Awards) la cea de-a 20-a editie a targului CFIA, care a avut loc intre 8 si 10 martie 2016, la Rennes, Franta. Un grup de producatori de produse alimentare, experti si jurnalisti au selectat cate trei nominalizari pentru fiecare categorie. Companiile nominalizate au prezentat inovatiile lor, la un eveniment organizat de GL Events pe 9 februarie, la Contemporary Culinary Center.

Categoria Ambalare
Impachetare orizontala si verticala a prajiturelelor tip sandwich, cu un singur echipament

cfiaambalare1Combinatia dintre cele doua tehnologii ale HASTAMAT ofera o mai mare flexibilitate si capacitate de productie, ocupand un spatiu mai mic pe sol. VMW a castigat un premiu pentru inovatie oferit de catre Deutsche Institut VERPACKUNG in 2015.

Cu un design patentat, Vertical Multilane Wrapper (VMW), de la HASTAMAT combina insacuirea verticala si orizontala pe un singur dispozitiv. In acest fel, produsele (biscuiti, produse de patiserie, etc.) pot fi grupate pe verticala si orizontala. Cu o structura modulara, aparatul este alimentat in mod continuu pe sase canale/linii de productie, fiecare controlate independent. Pungile sunt fabricate din pelicule laminate, transparente, cu sigilare la cald sau la rece. Rata de prelucrare pe un canal este de 500-12.000 de produse/minut si 250 pana la 6.000 saci/minut. Un astfel de echipament poate produce pana la 15 grupari diferite de impachetari pe orizontala si verticala, cu ajutorul modulelor controlate de servomotoare. Pungile sunt realizate prin infasurarea filmului in jurul produsului.

Folie de polietilena mai usoara, cu 30% mai putin material folosit

cfiaambalare2Stratul mijlociu al PerfoamPack Mondi reduce cantitatea de material utilizat pana la 30%, iar greutatea ambalajelor cu 20%, fara a afecta procesul de ambalare. PerfoamPack reduce impactul asupra mediului al ambalajelor si contribuie la reducerea taxei verzi.

PerfoamPack Mondi este un film din polietilena expandata (PE), care cuprinde un strat microcelular intermediar expandat. Cantitatea de material folosita este redusa cu 30%, greutatea ambalajelor scade cu 20%, in conditiile in care dolia este la fel de rezistenta. Rigiditatea foliei este aceeasi, ca in cazul unei folii normale, iar proprietatile sale vizuale si tactile (materialul este mai moale) sunt mai bune, spune Mondi. PerfoamPack reduce astfel impactul asupra mediului al ambalajelor si contribuie la reducerea taxei verzi, fara a avea niciun impact asupra procesului de ambalare. Grosimea foliei variaza de la 28 la 250 microni. Iar greutate de la 20 pana la 175 g/mp. Performanta buna la rupere permite construirea de sisteme de deschidere performante.

Utilaj ultra-compact pentru umplere automata

cfiamabalare3Echipamentul RMD Nano de la Packinov se adrseaza in principal micilor producatori care vor sa-si imbunatateasca productivitatea, precum si laboratoarelor industriale de cercetare care cauta solutii ultra-compacte pentru formate multiple.
Designerul si producatorul de linii de ambalare Packinov si-a prezentat cele mai recente echipamente, intre acestea aflandu-se si RMD Nano, o masina automata care ofera posibilitatea, umplerii, etansarii termice a capacelor si marcarea datei de umplere cu jet de cerneala, pe capac. Caracteristicile echipamentului: este compact (1 m² este suprafata ocupata la sol), rapid (pana la 50 de cicluri pe minut), usor de utilizat si de intretinut. Permite umplerea unor recipiente cu un diametru ce variza de la 20 pana la 116 mm: modificarile de format sunt efectuate din ecranul tactil (datorita tehnologiei electronice cu came), fara nici o ajustare mecanica.