facebook
Home Stiri Legume-Fructe Un procesator roman scoate ce-i mai bun din fructele romanesti

Un procesator roman scoate ce-i mai bun din fructele romanesti

0
2427
profructta_1

website builder

Cu o investitie de 600 000 de euro un antreprenor roman scoate ce-i mai bun din fructele romanesti.

Produsele bio sunt una dintre tendintele de consum ale ultimilor ani in materie de alimente si bauturi.

Marius Macarescu, un antreprenor recent intrat in aceasta industrie a decis sa parieze pe un nou business si cu o investitie de 600 000 de euro facuta intr-o fabrica de procesare a legumelor si fructelor, imbuteliaza in Campulung Muscel sucuri 100% naturale sub brandul Profructta.

Dupa cativa ani de cercetare, documentare si investitii, in anul 2014 acesta lansa prima productie de suc de mere 100% natural direct pe rafturile hypermaketului Cora.

“In 2010 eram intr-un concediu in sudul Frantei si am stat doua nopti la un hotel care ne-a servit numai cu sucuri naturale si dulceturi ambalate in sticla. Acolo ne-a venit ideea, vazand ca au sucuri din mar si din fructe de padure si ne-au spus ca au peste cantitatea minima de fruct din suc ceruta de UE. Atunci ne-am spus: noi suntem din Campulung Muscel, care este o zona cunoscuta pentru mere si pentru fructe de padure”, spune Marius Macarescu, intr-un interviu acordat HotNews.ro la evenimentul GPeC.

Profructta_3Fabrica musceleana produce sub brandul Profructta sucuri naturale din fructe si legume imbuteliate in sticle de: 0.3 l, 0.5 l, 0.7 l si1 l.

Gama este una diversificata, sub brand-ul Profructta producandu-se deja suc de mere si fructe de padure, suc de mere si visine, suc de mere si pere, suc de mere si cirese, suc de fructe de padure, suc de pere si suc din mix de legume.

Materia prima este achizitionata de la producatori din zona Arges-Dambovita.

Obtinute din fructe si legume atent selectionate, presate la rece, fara adaos de zahar, apa, conservanti sau coloranti, pasteurizate scurt, sucurile Profructta contin vitamine si minerale benefice pentru dezvoltarea armonioasa a organismului.

Termenul de valabilitate este dat de o pasteurizare scurta, cu scopul de a pastra vitaminele si  de a distruge microflora si microorganismele ce determina fermentarea.

“Singura interventie pe care o facem pe produs este o pasteurizare – care se face in toata industria – pentru a-i putea da produsului un termen de valabilitate ”, afirma producatorul argesean.

Profructta_6La o cutie de suc de 3 litri, seful Profructta spune ca se utilizeaza intre 4,5 si 6 kg de mere, in functie de soi si de starea marului. Spre exemplu, randamentul este mai bun daca marul este procesat imediat dupa ce este adus din livada.

Cei de la Profructta spun ca nu si-au propus sa faca productii enorme, ci isi doresc sa produca in cantitati medii tocmai pentru a nu face rabat de la calitate.

Criteriile de selectie a fructelor sunt unele foarte dure inainte ca acestea sa intre in procesare. Doua benzi sunt in permanenta supravegheate de angajati, una inainte de spalarea fructelor si una dupa spalarea acestora.

La Campulung se va incepe si productia de dulceata. Un utilaj a fost achizitionat din strainatate, iar parcursul anului 2016 acesta va fi pus in functiune pentru producerea de dulceturi 100% naturale, fara adaos de zahar.

“Este un echipament care regleaza foarte bine cantitatea de zahar din dulceata si vom incerca sa folosim doar suc de mere ca indulcitor”, declara patronul Profructta .

Profructta_8Marius Macarescu a intrat in lumea business-ului in anul 2000 cand a pus pe picioare o companie de recuperari debite pentru societatile de leasing financiar. A reușit de-a lungul a catorva ani sa creasca acest business, furnizand servicii unora dintre cei mari jucatori de pe piata. Apoi, in 2005, a intrezarit o oportunitate in servicii de asistenta rutiera si management de flote pentru societatile de leasing operational care se infiintau in acea perioada.

Cativa ani mai tarziu, in anul 2010 a decis sa intre si pe piata sucurilor naturale din legume-fructe cu firma Premium Fruct, investind 600 000 de euro in fabrica ce produce acum la Campulung Muscel sub brand-ul Profructta .