DNA: Presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, trimis in judecata

0
918

Presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine trimis de DNA in judecata

Directia Generala Anticoruptie a dispus trimiterea in judecata a Presedintelui Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania, ANDREI MARCEL, acuzat de 

  • folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata si
  • inselaciune, in forma continuata

DNA_1La data savarsirii faptelor pentru care DNA a dispus trimiterea in judecata a acestuia, ANDREI MARCEL era reprezentant al unei societati comerciale si, folosindu-se de documente si declaratii false, inexacte si incomplete, a declarat la APIA – Centrul judetean Sibiu suprafete de teren mai mari decat cele reale, in vederea obtinerii unei subventii mult mai mari.

Mai exact, inculpatul a completat eronat, in mod voit, cererile de solicitare de sprijin in cadrul schemelor de sprijin pe suprafata, incluzand cu rea credinta suprafata de teren de 366,51 ha, rezultata dintr-un contract de concesiune incheiat cu Agenţia Domeniilor Statului (ADS) Sibiu, contract desfiintat in anul 2005 in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

In rechizitoriul, procurorii au retinut urmatoarele:

Intre anii  2007 – 2012, inculpatul Andrei Marcel, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale, a depus la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) – Centrul Judetean Sibiu mai multe declaratii inexacte in sensul declararii unor suprafete de teren mai mari decat cele reale, in scopul de a obtine in mod injust sume de bani in cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafata.

In aceasi perioada, in baza suprafetelor declarate, numitul ANDREI MARCEL a primit fonduri nerambursabile ce totalizeaza 376.396,24 lei.

In acest dosar, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) – Centrul Judetean Sibiu s-a constituit parte civila cu suma totala de 449.779,13 lei.

De asemenea, DNA a dispus instituirea sechestrului asupra unui imobil ce apartine inculpatului ANDREI MARCEL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu, cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza.

DNA face precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.