Rosemount CT4215 detecteaza scurgerile din ambalaje

0
22

Emerson a fabricat un nou echipament numit Rosemount CT4215, care poate detecta scurgeri si testa integritatea structurala a ambalajelor pentru alimente si bauturi pe liniile de productie folosind o tehnologie bazata pe laser.

Aparatul Rosemount CT4215 utilizeaza tehnologia laser patentata de Quantum Cascade Laser (QCL) pentru a masura CO2 si alte gaze utilizate la ambalarea produselor alimentare si a bauturilor pentru a determina daca exista o scurgere.

O pompa de vid cu debit mare trage aerul din jurul ambalajului sau flaconului/recipientului si elibereaza acest aer intr-o celula de masurare, iar daca gazul dintr-un produs cu scurgeri trece prin celula de masurare, aceasta va afecta o parte din lumina laser si aparatul va determina ca a avut loc o scurgere.

rebuturiDispozitivul Rosemount CT4215 poate detecta scurgeri la un nivel de sensibilitate de pana la 0,3 mm si respinge automat orice pachete defecte de pe o linie de productie fara a incetini productia, ajutand la maximizarea volumului productiei si scaderea cantitatii de deseuri.

Potrivit companiei Emerson, noua masina poate fi instalata direct pe linii de productie noi sau existente si poate fi echipata cu o varietate de capete de prelevare personalizabile, care pot testa ambalajele, inclusiv tavi, folii, pungi, sticle si cutii.

Peter Watmough, manager de produse pentru detectare a scurgerilor, la nivel mondial, la Emerson Automation Solutions a declarat:

Intr-o industrie condusa de un trend legat de constientizarea crescanda a consumatorilor cu privire la prospetime si siguranta, producatorii au nevoie de solutii care sa le permita sa asigure aceste calitati mentinand, sau chiar marind, eficienta. Dispozitivul Rosemount CT4215 furnizeaza ambalatorilor siguranta si este usor de instalat si de utilizat. Pentru prima data, ambalatorul poate observa fiecare ambalaj si flacon si detecta posibile scurgeri fara a compromite viteza de productie.