Nestlé lanseaza un nou program de dezvoltare a ingrasamintelor pe baza de ceai

0
74

Nestlé a lansat o noua initiativa in Pakistan, care urmareste dezvoltarea unui ingrasamant ce va fi obtinut din deseuri pe baza de ceai si cauta parteneri care sa contribuie la crearea noului produs.

Nestlé EveryDay, una dintre cele mai mari firme de ingrediente pentru consumul de ceai, din Pakistan, si platforma de inovare Nestlé HENRi @ Nestlé vor gestiona noua initiativa, care urmareste simultan reducerea deseurilor rezultate in urma consumului de ceai si cresterea productiei agricole prin crearea solutii pe baza de ceai.

Potrivit companiei Nestlé, fermierii pakistanezi produc anual aproximativ 200.000 de tone de frunze de ceai. Frunzele contin azot, fosfor si potasiu, trei nutrienti care pot crea un “ingrasamant calitativ”, iar crearea unui ingrasamant pe baza de ceai ar contribui la reducerea impactului asupra mediului cauzat de utilizarea ingrasamintelor chimice.

Initiativa cauta acum intreprinderi nou-infiintate, inventatori, companii de gestionare a deseurilor sau alti parteneri corporativi care sa contribuie la crearea produsului, iar proiectul va consta in trei faze.

In prima etapa, proiectul va avea ca scop stabilirea unei metode viabile de a achizitiona deseurile de ceai, iar a doua etapa va edifica un parteneriat intre Nestlé Everyday si un partener pentru a transforma deseurile de ceai colectate intr-un ingrasamant, de preferinta printr-un proces de compostare.

Etapa finala va consta in comercializarea produsului agricultorilor din Pakistan ca ingrasamant rentabil si ecologic.

Proiectul va fi initial lansat in Pakistan si va fi extins si in alte tari producatoare de ceai, cum ar fi China si India, in viitor.

Muhammad Fahad, manager de marketing si inovatie pentru Nestlé Pakistan, a declarat:

“Ca firma, ambitia noastra nu se limiteaza la modul in care consumatorii experimenteaza produsele noastre, ci se extinde si asupra impactului asupra comunitatilor in care lucram si la lumea din jurul nostru. Stim ca exista o mare oportunitate de a influenta in mod pozitiv viata si mijloacele de existenta a milioane de oameni prin crearea unui produs de compost din ceaiul folosit. De aceea cautam parteneri care sa colaboreze cu noi. Produsul potrivit ar putea oferi o solutie ecologica, fara deseuri pentru a spori productivitatea agricola in intreaga lume.”

Gerardo Mazzeo, directorul global al inovarii de la Nestlé, a adaugat:

“Cautam parteneri eficienti si creativi pentru a duce la bun sfarsit aceasta initiativa. Aceasta este o solutie durabila care ar putea proteja mediul inconjurator si va contribui la o practica mai curata si mai ecologica pentru anii urmatori. De asemenea, va ajuta fermierii sa utilizeze ingrasaminte eficiente din punctul de vedere al costurilor, astfel incat ei sa poata face ceea ce este potrivit pentru planeta fara a face compromisuri comerciale. Initiativele de acest gen sunt un bun exemplu al scopului general al HENRi – de a avea un impact pozitiv asupra indivizilor, societatii si planeta”.