Tetra Pak exploreaza potentialul grafenului in industria ambalajelor

0
17

Tetra Pak s-a alaturat proiectului Graphene al Comisiei Europene ca reprezentant exclusiv al industriei de ambalaje, pentru a explora posibile aplicatii viitoare ale grafenului in industria alimentara si a bauturilor.

Grafenul este un material pe baza de carbon care este cu aproximativ 200 mai puternic decat otelul. Este un excelent conductor de caldura, electricitate si are o gama larga de abilitati de absorbtie a luminii. In cadrul programului la care s-a alaturat Tetra Pak, sunt examinate o serie de inovatii in domeniul materialelor de ambalare pentru a vedea cum grafenul ar putea oferi acoperiri pentru a reduce amprenta de carbon in lantul de aprovizionare a ambalajelor.

Tetra Pak a spus ca, odata cu dezvoltarea ambalajelor inteligente, senzorii flexibili ultra-subtiri din grafen pot fi integrati in ambalaje, ca purtatori de date pentru producatori, comercianti cu amanuntul si consumatori. Senzorii din grafen pot fi, de asemenea, mai mici, mai usori si mai putin scumpi decat senzorii traditionali. De asemenea, compania va analiza modul in care compozitele din grafen pot fi utilizate pentru a face echipamentele mai usoare si mai eficiente din punct de vedere energetic.

“Implicarea Tetra Pak in acest proiect european este un exemplu al ambitiei noastre de a conduce inovatia la nivelul urmator”, a spus Sara De Simoni, inginer de echipamente VP, Tetra Pak.

“Este un privilegiu sa fii singurul reprezentant al industriei in aceasta initiativa de cercetare si participarea ne ofera oportunitatea de a aborda provocarile prin cercetare si dezvoltare multidisciplinare impreuna cu partenerii nostri din industrie.”

Prof. Konstantin Novoselov, fizician si castigator al Premiului Nobel, a declarat:

Grafenul are potentialul de a revolutiona o serie de procese si industrii. De la prima sa izolare/obtinere, in 2004, am inregistrat un succes extraordinar in utilizarea sa pe piata, in special in industria electronica si auto. Astept cu nerabdare urmatoarea faza a proiectului Graphene pentru a explora inovatiile potentiale din industria ambalajelor.