Nestlé va dezvolta un nou test pentru alergenii din proteinele din lapte

0
441

O filiala a grupului Nestlé a semnat un acord cu compania biofarmaceutica DBV Technologies pentru a dezvolta un test de diagnostic pentru alergia la proteinele din lapte de vaca.

Nestlé Health Science a anuntat lansarea unei colaborari exclusive la nivel mondial cu compania biofarmaceutica DBV Technologies pentru dezvoltarea unui test pentru diagnosticarea alergiilor la proteinele din lapte de vaca (CMPA) la copii. Numit MAG1C aceasta se va prezenta sub forma unui  plasture standardizat.

Nestlé3Acordul prevede ca DBV, creatorul si proprietarul originar al unei platforme tehnologice cu aplicatii in imunoterapie, va fi responsabil de activitatile de dezvoltare ale programului clinic pivot Phase III. Conform acordului, DBV poate primi pana la 100 de milioane de euro pentru etapele de dezvoltare, de aprobare, de reglementare si de marketing. Pe de alta parte, Nestlé Health Science va beneficia de dreptul exclusiv de a introduce pe piata noul test, in cazul in care acesta este aprobat de catre autoritatile de reglementare. Intrarea pe piata ale noului test este preconizat a se intampla pana in 2021.

“Aceasta inovatie va deveni un instrument revolutionar de detectare si diagnosticare a alergiilor la proteinele din lapte de vaca, in special pentru diagnosticarea precoce a acestora la sugari. Pozitionarea noastra in domeniul alergiilor pediatrice a facut din compania noastra un partener de marketing ideal pentru DBV in cazul dezvoltarii acestui test inovator de diagnosticare. Aceasta colaborare reprezinta un pas inainte in strategia noastra de a dezvolta nutritia prin inovatie stiintifica “, a declarat Greg Behar, CEO al Nestlé Health Science. Prin gama sa de produse de terapie nutritionala, filiala Grupului Nestlé ofera deja mai multe solutii pentru sugarii si copiii mici cu alergii si intolerante alimentare (Althera, Alfaré si Alfamino).

Nestlé8

Chiar si astazi, alergia la proteinele din lapte de vaca este dificil de diagnosticat. Ea afecteaza pana la 2-3% din copiii mici. De altfel, nu trebuie uitat ca proteinele din lapte sunt mentionate intre cei paisprezece alergeni majori enumerati de Regulamentul Inco nr 1169/2011.