Tribunalul Bucuresti a decis interzicerea comercializarii sticlei de Aqua Carpatica. Hotararea nu este definitiva

0
538

Producatorul sarb al apei minerale Vodavoda a castigat procesul cu firmele controlate de omul de afaceri elvetian de origine greaca Jean Valvis, care detin brandul Aqua Carpatica, pe care le-a dat in judecata pentru ca ar fi copiat forma patrata a sticlei.

Magistratii Tribunalului Bucuresti obliga firmele Valvis Holding SA si Carpathian Springs SA ”la incetarea imediata a folosirii semnului reprezentand forma grafica a ambalajului buteliei comercializate sub denumirea AC AQUA AC pentru oferirea de produse, publicitatea (prin internet sau prin orice alta metoda, inclusiv prin afisarea semnului la intrarea in magazine, pe peretii magazinului, aplicarea pe materialele consumabile gen sacose, pungi, hartie de ambalat, cutii, etc.), fabricarea de produse, stocarea sau depozitarea, distribuirea, livrarea, comercializarea sau oferirea spre comercializare sau exportul de produse”, se arata in decizia Tribunalului Bucuresti.

Aqua_Carpatica4De asemenea, magistratii obliga cele doua companii ”sa retraga de pe piata toate produsele ce aduc atingere drepturilor de proprietate intelectuala si industriala ale reclamantilor si sa distruga pe cheltuiala lor toate ambalajele ce poarta reproducerea grafica a marcii tridimensionale”.

Decizia magistratilor de la Tribunalul Bucuresti nu este insa definitiva si poate fi atacata cu apel.

Profitul producatorului Aqua Carpatica a crescut de 20 de ori anul trecut.

Aqua_CarpaticaCompania Carpathian Springs, producatorul apei minerale Aqua Carpatica, a avut anul trecut un profit de 5,7 milioane de lei (1,3 milioane de euro) de 20 de ori mai mare fata de castigul de 276.000 de lei (62.000 de euro) raportat in 2014. Si vanzarile brandului de apa minerala au crescut cu 30% anul trecut, pana la 99,7 milioane de lei (22,5 milioane de euro), fata de anul 2014.

 

Aqua Carpatica este exportata in mai mult de zece tari, printre care Marea Britanie, Japonia, China, toate tarile Golfului (Emiratele Arabe Unite, Qatar, Kuweit, Bahrain, Arabia Saudita, Oman), Rusia, Republica Moldova, Germania, Ungaria, Spania, Australia, Finlanda.

Aqua_Carpatica8In Statele Unite, Aqua Carpatica este distribuita, din iulie 2015, in lantul Sprouts Farmers Market (peste 200 de magazine ce opereaza in 12 state, avand un numar de 18.000 angajati) si, din acest an, este prezenta si in lantul de magazine Whole Foods Market, precum si in retelele Kroger si Gelson’s.

Apa minerala Vodavoda, pozitionata tot in categoria apelor premium, este extrasa din muntii Suvobor, din zona centrala a Serbiei. Extragerea si imbutelierea apei se face in fabrica inaugurata in 2004, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei.