FSIA Galati inseamna excelenta in formarea viitorilor specialisti din industria alimentara

0
1972

Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din cadrul Universitatii Dunarea de Jos Galati – FSIA este cea mai veche facultate de industrie alimentara din Romania fiind unica institutie de invatamant superior care a asigurat industriei alimentare specialisti cu o foarte buna pregatire teoretica si practica.

Produse premiate la Ecotrophelia 2016
Produse premiate la Ecotrophelia 2016

Cunostintele stiintifice imbinate cu abilitatile de management sunt atribute dezvoltate in cadrul si prin programele noastre educationale. In dezvoltarea competentelor practice, facultatea colaboreaza cu intreprinderi din domeniul industriei alimentare oferind studentilor oportunitati pentru stagii suplimentare de practica, burse de studiu, participari la concursuri profesionale nationale (Sesiuni de Comunicari Stiintifice Studentesti), internationale (Ecotrophelia Europe) si internship.

Colaboratorii cu traditie din mediul economic sunt din: industria laptelui (S.C. Prodlacta S.A. Brasov, Chr. Hansen Romania); industria berii si vinului (S.C. Martens SA Galati, S.C. Bergenbeer S.A., S.C. Ursus S.A., Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Bujoru-jud. Galati); industria carnii (S.C. Ana si Cornel Prahova, S.C. Darimex S.A. Bucuresti, SC Saltempo SRL Galati, S.C. Gepeto Impex S.A. Constanta, S.C. Crist-Tim S.A. Bucuresti); industria panificatiei-patiserie (S.C. Arcada Company Galati, S.C. Gamacris S.R.L. Galati, S.C. Sophi-Alex S.R.L.); industria conservelor de legume-fructe (S.C. Contec Tecuci); pescuit si acvacultura (S.C. Agritom SRL, S.C. Gropeneanu Com SRL, S.C. Euro-Fish SRL) si industria aditivilor (Wiberg, Romania, KUK – Romania SRL, S.C. Supremia Group S.R.L. Alba Iulia, S.C. Enzime&Derivate S.A., Piatra Neamt, S.C. Primo Mix Food S.R.L).

Studentiproductialapte

Facultatea ofera studentilor, masteranzilor si doctoranzilor o infrastructura moderna pentru cercetare fundamentala si aplicata, care permite consolidarea educatiei lor si le dezvolta spiritul inovativ. Nivelul cercetarii este de nivel international prin dotarile si activitatile celor doua centre de cercetare infiintate in cadrul facultatii:
Centrul integrat de cercetare, expertiza si transfer tehnologic in industria alimentara (BioAliment – TehnIA)www.erris.gov.ro
Centrul roman pentru modelarea sistemelor recirculante in acvacultura (MoRAS)www.erris.gov.ro.

Piscicultura
Piscicultura

Studentii, masteranzii si doctoranzii pot beneficia de programe de mobilitate in Europa. Prin implicarea in diferite proiecte de cercetare acestia sunt motivati pentru a explora interesele lor si posibilitatile de ordin stiintific. Eforturile de cercetare si de educare a noi generatii de specialistii facute de catre profesorii facultatii sunt recunoscute pe scara larga la nivel national si international.

A fi absolvent al Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati constituie un atu, un avantaj pentru angajarea la o firma multinationala.

Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor desfasoara programe educationale si de cercetare de top la nivel national prin organizarea de cursuri pentru toate cele trei cicluri de studii universitare: licenta (tabelul 1), master si doctorat. Toate programele de studii sunt acreditate ARACIS, iar calificarile obtinute de absolventi sunt inregistrate in Registrul National al Calificarilor din Invatamantul Superior.

Tabelul 1. Cifra de scolarizare pentru studii universitare de licenta, invatamant cu frecventa, pentru anul universitar 2016 – 2017 (http://www.admitere.ugal.ro/site/)

ugal1Admiterea la invatamantul cu frecventa la ciclul de studii universitare de masterat se organizeaza in sesiunea din septembrie 2016. Locurile disponibile pentru studiile de masterat sunt prezentate in tabelul 2.

Tabelul 2. Locuri scoase la concursul de admitere studii de masterat septembrie 2016 (http://www.admitere.ugal.ro/site/masterat/calendar-masterat)

ugal2La Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati avem incredere ca pregatim ingineri de industrie alimentara avand cunostinte solide, care vor oferi alimente sanatoase pentru ziua de azi si solutii durabile pentru viitor.

VA ASTEPTAM,
in casa de taina a nasterii painii, in misterul vietii dintr-un aliment,
in seva pamantului transformata in metafora.

Noi stim si-i invatam pe toti cei care ajung in amfiteatrele noastre sa faca alimente!
Noi stim si-i invatam pe ucenicii nostri taina si ingineria alimentelor.
Noi stim sa facem din orice miracol al naturii un alt miracol pentru OM si facem acest lucru folosind deopotriva ingineria, medicina, chimia, fizica, biologia, economia, sociologia sau psihologia.
Noi stim sa facem alimente „bune de mancat” si ne folosim de multe ori de „cuvinte bune de mancat” intr-o asociere de metafora care hraneste sufletul.

VA ASTEPTAM intr-o scoala de invatamant superior de mare traditie si de mare recunoastere nationala si internationala!

VA ASTEPTAM intre niste oameni care inteleg vocatia didactica drept har si misiune dumnezeiasca!

VA ASTEPTAM intre niste oameni care stiu si pot impartasi taina cercetarii!

VA ASTEPTAM si aveti la intrare toate gandurile noastre bune adunate aici, in mesajul acesta simplu.

VA ASTEPTAM la mila 80 a Dunarii, acolo unde sarutul pescarusului cu apa Dunarii a scris legende si una din ele este Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor sau, altfel spus, Chimia Alimentara de la Galati.

VA ASTEPTAM, dragi viitori studenti!

Veti regasi, pe site-ul nostru (www.sia.ugal.ro), toate informatiile utile si, daca mai doriti si altele, nu ezitati sa ne contactati.
Va oferim o carte deschisa si o sincera prietenie!