Zebra Technologies dezvolta un nou dispozitiv de scanare pentru imbunatatirea trasabilitatii

Zebra Technologies a lansat un dispozitiv mobil de scanare care poate imbunatati trasabilitatea carnii, precum si productivitatea angajatilor din depozitele de produse alimentare.

0
364
parcursul

Compania Zebra Technologies, listata pe Nasdaq, a lansat un dispozitiv de scanare de tip „touchscreen” care, conform afirmatiilor companiei, ar putea fi „cea mai mare inovatie din domeniul depozitarii din ultimii 20 de ani”.

Ce face, deci, acest dispozitiv?

Zebra sustine ca dispozitivul TC8000, bazat pe tehnologia Android, poate oferi o serie de beneficii pentru lucratorii din depozite, inclusiv oferirea unui plus de productivitate de o ora pe lucrator pe schimb, reducand oboseala lucratorilor și crescand productivitatea cu o medie de aproximativ 14%.

Bill Burns prim-vicepresedinte Zebra Technologies
Bill Burns
prim-vicepresedinte Zebra Technologies

Motivul invocat de Zebra Technologies pentru creșterea productivitatii la locul de munca consta in reducerea efortului muscular prin eliminarea nevoii de recurgere la ceea ce cei de la Zebra numesc automatisme de tipul „apleaca-te și verifica”, pe care lucratorii din depozite sunt nevoiti sa le faca in mod repetat, atunci cand utilizeaza dispozitive traditionale de scanare a codurilor marfurilor.

Trasabilitate

Paul Reed, manager regional de produs la Zebra, a declarat ca beneficiul cheie pentru industria carnii poate fi vazut in trasabilitatea carnii de la poarta fermei la farfurie.

„Vedem deja o creștere puternica a cererii pentru dispozitivele de urmarire / trasabilitate a produselor, in special pentru urmarirea produselor din carne de la ferma la farfurie. Dispozitivul pe care l-am lansat pe piata permite fotografierea produselor, capturarea scanarilor de coduri de bare și așa mai departe, astfel incat poate fi folosit pentru
urmarirea produselor de-a lungul intregului lant de aprovizionare. Cu TC8000 aveti optiunea de a putea verifica cu ușurinta un anumit element. Astfel, se poate verifica momentul cand produsul a plecat de la ferma, cand a ajuns la abator, la procesator și apoi fiecare moment petrecut pe intregul lant de aprovizionare cu amanuntul.”

Intr-o declaratie data cu ocazia lansarii TC8000, Bill Burns, prim-vicepreședinte al Zebra Technologies, a adaugat: „Depozitele evolueaza de la operatiuni simple la centre de profit strans integrate, companiile avand nevoie de analize detaliate și demne de incredere pentru a-și fundamenta deciziile de afaceri. TC8000 ii va ajuta pe lucratorii din depozite sa fie mai eficienti și sa livreze informatii mai precise, ajutand in final ca afacerile sa fie mai profitabile.”