Domeniile Averesti vor fi prezente la concursul “Ora de bun gust” cu HERB-Busuioaca de Bohotin – demisec

0
135

Vinurile produse la Domeniile Averesti sparg cliseele pietei. Altitudinea ridicata, climatul racoros si solul specific determina obtinerea unor vinuri minerale memorabile, usor de inteles, dar greu de uitat.

La cea de-a treia editie a Expo-Conferintei “Produsul Romanesc”, eveniment organizat de echipa Ro.aliment la Clubul Diplomatic din Bucuresti in data de 7 iunie 2018, Domeniile Averesti vor participa in concursul “Ora de bun gust” cu unul dintre produsele sale de marca, vinul HERB – Busuioaca de Bohotin – demisec

Vinul HERB – Busuioaca de Bohotin – demisec, produs cu care Domeniile Averesti au ales sa participe la concursul “Ora de bun gust”, eveniment ce se va desfasura in cadrul celei de-a treia editii a Expo-Conferintei “Produsul Romanesc”, este un soi de vin aromat, autentic romanesc.

Busuioaca de Bohotin reprezinta “vinul esenta” al Domeniilor Averesti. Pentru aceasta cei de la Domeniile Averesti au selectat microzonele optime, au cules manual strugurii in momente diferite, au vinificat intr-un mod special, iar rezultatul este “studiu de caz” pentru exprimarile acestui strugure. Un vin cu arome dominante de busuioc completate de note de muscat. Gust proaspat cu tonuri subtile de cirese si mere dulci. Final delicat, cu note de trandafir.

In zona de Nord-Est a dealurilor Moldovei, in mijlocul tinuturilor scaldate in soare si struguri ale Podgoriei Husi, se gasesc Domeniile Averesti. Vita de vie a fost cultivata aici, in inima zonei culturii Cucuteni, de mii de ani. Insemnari despre vinurile locale gasim chiar in manuscrisele cronicarilor, iar in 1874 boierul Stefan Negruzzi impreuna cu horticultorul francez Rene Faure infiinteaza o plantatie de vita de vie cu soiuri locale si soiuri aduse din Franta.

Astazi, Domeniile Averesti se intind pe 550 de ha acoperite de soiuri vechi specifice zonei, precum Zghihara si Busuioaca, dar si soiuri internationale perfect aclimatizate, aici, in sufletul Moldovei. Recoltele obtinute la Domeniile Averesti sunt direct influentate de calitatea soiului si situarea intr-o zona cu climat racoros, la o altitudine ridicata de 380 m, elemente pedoclimatice care imprima caracter si personalitate vinului.

Colectia HERB este o oda adusa de Domeniile Averesti, vinurilor aromate din soiuri romanesti, care ne dezvaluie arome fine si delicate, potentate de o prospetime unica, demne de exprimarile cele mai rafinate ale vinurilor din Lumea Noua. Diversitatea si aromele vibrante au fost gandite avand ca referinta gusturile si asteptarile celor
are isi doresc sa descopere valori autentice romanesti reinterpretate modern.