Colostru utilizat in consum

0
192

Pedersen Biotech, cu sediul in Vejle, Danemarca, creeaza produse din colostru. Compania, aflata pe piata de peste 35 de ani, produce suplimente alimentare pentru prevenirea racelilor, alimentatie pentru sportivi si produse de ingrijire a pielii din colostru, care este colectat direct de la fermierii locali si apoi prelucrat pentru a crea o varietate de produse.

Concentratii ridicate de anticorpi se afla in colostru. Colostrul este laptele produs de mamifere in primele 24-36 de ore dupa fatare.

Produsele companiei de ingrijire a pielii sunt comercializate sub marca Sainte Beauté, in timp ce marca de produse pentru tuse si raceala, Igazym, este reprezentata de o serie de pastile care contin o varietate de arome: de menta, de fructe (coacaz negru si menta), fresh (lamaie) si dulce (lemn dulce si caramel). Produsele Igazym (sub numele Væk I Morgen) au fost disponibile pana acum numai in farmaciile, supermarketurile si magazinele scandinave. Compania a fost prezenta la ultima editie Vitafoods de la Geneva, cautand sa-si extinda distributia geografica a produselor.

Cum functioneaza
Anticorpii din colostru sunt in principal de tip IgG, care este prezent si in sangele nostru. Cu toate acestea, anticorpii din gat, a spus Pedersen Biotech, sunt de tip IgA. IgA arata ca doua IgG legate impreuna cu o componenta secretiva de protectie, care protejeaza anticorpul de a fi distrus de catre enzimele din cavitatea bucala.

Pedersen Biotech utilizeaza o componenta secretoare brevetata pentru a proteja IgG atunci cand este administrat pe cale orala si compania spune ca IgG, in combinatie cu lizozimul din albusul de ou, distruge virusii si bacteriile care pot provoca dureri de gat.