Sanlacta va participa la concursul “Ora de bun gust” cu trei produse

0
118

La cea de-a treia editie a Expo-Conferintei “Produsul Romanesc”, eveniment organizat de echipa Ro.aliment la Clubul Diplomatic din Bucuresti in data de 7 iunie 2018, Sanlacta va participa in concursul “Ora de bun gust” cu trei produse: Branza Fagaras 200g; Sana 330g – amblaj PET si Smantana dulce pentru frisca 32% grasime – 200g.

Fabrica de lactate Sanlacta din Santana de Mures s-a inscris in concursul “Ora de bun gust” cu trei produse: Branza Fagaras 200g; Sana 330g – amblaj PET si Smantana dulce pentru frisca 32% grasime- 200g la cea de-a treia editie a Expo-Conferintei “Produsul Romanesc”.

Branza cu smantana Fagaras este un produs obtinut prin ambalarea stratificata a branzei proaspete de vaci in proportie de 50% si a smantanei in proportie de 50%, avand un continut minim de grasime de 6%. Forma de prezentare este la pahar de plastic de 200g.

Branza de vaci si smantana au diverse utilizari in bucataria mondiala dar Fagaras are o destinatie principala in traditia romaneasca: „Mamaliguta cu branza si smantana”. Bineinteles ca produsul poate fi foarte bine utilizat la prepararea de creme onctuoase, inlocuind cu mare succes celebra „creme fraiche” frantuzeasca.

Sana 3,6% grasime este un produs lacto-acidofil obtinut din lapte curat de vaca, atent selectionat, fermentat cu culturi de bacterii lactice alese. Gust placut si acrisor, este o sursa bogata de proteine, ajutand la mentinerea unei digestii sanatoase. Are grasimea cea mai ridicata dintre lactatele traditionale de baut. Acest produs de origine ardeleana a devenit produs de top in toate zonele Romaniei. La concursul “Ora de bun gust” produsul va fi in ambalajul PET de 330g.

Smantana dulce pentru frisca este un produs obtinut prin smantanirea laptelui de vaca, urmarita de pasteurizarea smantanii dulci rezultate si normalizarea la 32% continut de grasime. Celebra „Frisca” este un produs foarte direct in utilizare. Astfel, adaugata ca atare la gatit contribuie la savoarea unor sosuri fara de care o bucatarie care se respecta nu se poate exprima. „Batuta”, de data aceasta la propriu, cu telul manual sau mai modern, cu cel electric, participa cu suavitate dar cu darzenie la torturi, savarine, noul cremes, etc. Mai la urma dar nu ca ultima posibilitate, este de a fi adaugata in stare naturala, dar in cantitati mici, in cafeaua „de dimineata”. Catifelarea ei mai „taie din taria cafelei” si de aceea spaniolii numesc cafeaua cu putina frisca „caffe cartado” adica „taiata”. Pentru prajituri se mixeaza la o temperatura de max. 2º C, iar la final se adauga zahar dupa gust. Pentru sosuri si gatit se utilizeaza in stare lichida.

”Cu o istorie de peste 16 ani, fabrica Sanlacta aduce pe mesele romanilor intreaga sa pricepere in prepararea celor mai bune si mai naturale produse din lapte. Calitatea excelenta a ingredientelor, tehnologia de ultima generatie si retetele autentice, garanteaza satisfactia tuturor pretentiilor atunci cand vine vorba de produse naturale si gusturi traditionale romanesti,” arata compania pe website-ul sau.