Prima editie a expo-conferintei NNS – Nutritie.Nutrienti.Sanatate, organizata pe 4 aprilie, la București de RO.aliment si avand ca parteneri pe IBA Bucuresti, ONE HEALTH, HERBALIFE, DANONE PDPA, Dr.Oetker, OCEAN FISH, APRIL, ARC, ASMP, ROMPAN, PRISA, ROMALIMENTA, APIMONDIA, ARoND, FNAP a reprezentat un succes și din perspectiva prezentei la standuri a unor producatori de top, din Romania, care au oferit spre degustare participantilor alimente realizate cu ingrediente functionale. Initiativa inedita a fost foarte bine primita de participantii la eveniment, care au apreciat alimentele prezentate.

Dr. Oetker, a fost prezent la standuri cu gama de produse Tartinero, gustari rapide si echilibrate nutritional. La stand s-au mai aflat mai multe produse: pate vegetal, lapte de soia. Pastele tartinabile Tartinero sunt pe baza de tofu sau naut si pot fi consumate ca aperitive sau gustari intre mese.

”Sunt preparate din ingrediente atent selectionate, bogate in proteine, fara conservanti, coloranti sau potentiatori de gust. Pastele tartinabile de la Inedit sunt perfecte pentru dieta vegana sau vegetariana, oferind un meniu variat si hranitor,” conform producatorului.

Gama Tartinero cuprinde patru sortimente:

  1. Tartinero – Pasta de tofu cu sos de soia;
  2. Tartinero – Pasta de tofu cu ceapa;
  3. Tartinero – Pasta de tofu cu sos de mustar;
  4. Tartinero – Pasta de naut Hummus.

Tartinero, IneditDr. Oetker, cel mai mare jucator de pe piata locala a ingredientelor de patiserie. Compania activeaza in Romania din anul 1998 cand a preluat firma Regal Corporation. Patru ani mai tarziu a deschis si o unitate de productie langa Curtea de Arges, unde se produc majoritatea produselor comercializate pe plan local.

Dr. Oetker a achizitionat in 2007 si Inedit Food din Cetateni, judetul Arges, companie activa pe piata produselor din soia.

Portofoliul companiei cuprinde 470 produse din categoriile ingrediente pentru prajituri, deserturi pudra, conservanti pentru legume si fructe, pizza & snack-uri congelate. (include si produsele din divizia de food-service)

Cu 26.330 de angajati si venituri anuale din vanzari de aproape 6,2 miliarde de euro, Grupul Oetker este una dintre cele mai mari companii de familie din Germania.

De mai bine de 100 de ani, LABORATORUL DE TESTARI garanteaza reusita produselor Dr. Oetker prin testarea ingredientelor, modurilor de preparare si dezvoltare de retete.

Prin dezvoltarea de produse menite sa ofere consumatorilor alimente cu aport nutritional echilibrat sau alimente functionale, producatorii sustin alimentatia echilibrata si sanatoasa.Nutritie.Nutrienti.Sanatate, eveniment, care si-a propus promovarea colaborarii dintre specialisti din domenii care se intalnesc nu foarte des in jurul aceleiasi ”mese”-nutritionisti-medici-procesatori-dieteticieni-cercetatori, a beneficiat de prezenta a peste 70 de companii din industria alimentara si a suplimentelor alimentare, precum si a unui numar impresionant de de specialisti din domeniul nutritiei si sanatatii.