Ultimele noutati despre MALDI-TOF MS – spectrometrie de masa in industria alimentara – la seminarului informativ SINN | Siguranta.Igiena – Nereguli.Noutati

0
119

Nova Group Investment, partener principal al seminarului informativ SINN | Siguranta.Igiena – Nereguli.Noutati, care va avea loc intre 21 si 22 Februarie, la Bucuresti, va fi prezenta cu stand propriu, unde va prezenta si demonstra solutii noi, dar si pe cele bine cunoscute, pentru asigurarea calitatii și sigurantei productiei.

Nova Group Investment distribuie o gama larga de solutii pentru diagnosticul de laborator.

Compania este specializata in distributia de reagenti și echipamente destinate diagnosticului clinic de laborator, a analizei igienei, calitatii alimentelor și furajelor, dar și sanatatii animalelor prin diverse metode de ultima generatie.

Portofoliul companiei Nova Group Investment cuprinde marci ale unor producatori renumiti de reactivi și teste de diagnostic, teste rapide, tehnici și kituri pentru biologie moleculara. De asemenea, compania noastra mai ofera și o gama completa de echipamente de laborator și solutii de automatizare.

Nova Group ofera o gama larga de metode analitice pentru detectarea toxinelor, inclusiv micotoxine, in probele de alimente și furaje. Aceste truse de testare includ kituri de testare rapida lateral flow și teste rapide enzimatice, toate fiind optimizate pentru a imbunatati screening-ul eficient al alimentelor pentru toxine.

Testele imunocromatografice, tip lateral flow, sunt teste simple, rapide care nu necesita echipament specializat pentru efectuarea testului. Aceste kituri sunt folosite pentru a testa antibioticele specifice.

Kitul de testare rapida pentru sulfonamida pentru furaje și setul de testare pentru furaje pentru detectie tetraciclina pentru hrana pot fi utilizate pentru testarea sulfametazinei și a clortetraciclinei (doua antibiotice veterinare utilizate in mod obișnuit pentru tratarea apei și furajelor) oriunde in sistemul de productie.

Astfel de teste rapide pentru controlul alimentelor disponibile, aflate in oferta Nova Group sunt: Aflatoxin M1 Strip Test Kit; Total Aflatoxin Strip Test Kit; HistaStrip Rapid Test Histamine Kit; Histamine Enzymatic Assay Kit; Histamine Enzymatic Assay Kit for Fish Sauce; Urea Enzymatic Assay Test Kit.

Kiturile de detectare și cuantificare comercializate de Nova Group, permit detectarea rapida, simpla și fiabila a agentilor patogeni, a agentilor de degradare, a alergenilor, a plantelor modificate genetic și a virușilor intr-o varietate de probe, cum ar fi sucurile de fructe, berea, mirodenile sau carnea. Analizele se bazeaza pe PCR real-time, o solutie simpla și dovedita pentru detectarea fiabila a informatiilor genetice (acizi nucleici).

Calitatea inalta a produselor a fost in mod repetat validata și confirmata de institute independente, cum ar fi AOAC, NordVal și MicroVal. Nova Group Investment distribuie reactivi si echipamente pentru metodele moleculare și microbiologice din industria alimentara, bauturilor și farmaceutica.

Pentru utilizarea cu sistemele de detectie rapida si cuantificare PCR, NOVA GROUP comercializeaza de asemenea și kituri de extractie rapida ușor de utilizat. Pregatirea probelor și kiturilor de preparare magnetica va ajuta in mod eficient sa lucrati eficient cu toate tipurile de matrice de eșantioane, inclusiv probe complexe dificile, atat manual, semiautomat cat și automat.

Nova Group Investment comercializeaza o gama larga de kituri de diagnosticare a alimentelor și furajelor pentru detectarea contaminantilor microbieni și industriali, a toxinelor naturale, a constituentilor, a hormonilor si a antibioticelor reziduale.

Unele caracteristici ale liniei de produse pentru siguranta alimentara includ: cel mai sensibil ELISA disponibil pentru detectarea tetraciclinelor, care include standarde gata de utilizare; cea mai larga gama de kituri pentru detectarea reziduurilor de flourochinolone cu cea mai buna reactie incrucișata disponibila; un singur protocol de extractie care poate fi folosit pentru testarea probelor cu toate kiturile ELISA pentru AHD, SEM, AMOZ și AOZ pentru detectarea nitrofuranilor; teste de detectare care acopera toate principalele medicamente pentru grupul sulfonamidelor; kituri complete si coloane de imunoafinitate reutilizabile pentru purificarea și imbogatirea micotoxinelor; la cerere se pot dezvolta protocoale suplimentare impreuna cu producatorul pentru kiturile comercializate.

Nova Group ofera de asemenea, și testul MALDI-TOF MS in industria alimentara – identificarea rapida și fiabila a microorganismelor. MALDI-TOF MS a aparut recent ca un instrument extrem de puternic pentru identificarea de rutina a izolatelor clinice.

Identificarea pe baza de MALDI-TOF pe baza de MS a bacteriilor s-a dovedit a fi mai rapida, mai exacta și mai rentabila decat tehnicile fenotipice conventionale sau metodele moleculare. Identificarea rapida și fiabila a bacteriilor asociate cu alimentele este, de asemenea, de o importanta cruciala pentru prelucrarea produselor alimentare și pentru calitatea produselor.