Controlul trasabilitatii, cu ajutorul tehnologiei blockchain

0
122

Un lant de magazine din Peru va implementa un proiect pilot, prin intermediul caruia furnizorii si consumatorii vor putea verifica provenienta diferitelor produse din carne comercializate, cu ajutorul tehnologiei blockchain, informeaza Startup Cafe.

Tehnologia blockchain este folosita in special in contextul criptomonedelor precum bitcoin, dar are multiple aplicatii in numeroase industrii. Avantajul blockchainului este ca poate stoca o baza publica de date, protejate de criptografie. Pe scurt, conceptul de blockchain reprezinta o baza de date distribuita ce pastreaza o lista dinamica de inregistrari in mod eficient, verificabil si permanent.

Initiativa a fost lansata de Wong Supermarket, un lant peruan detinut de conglomeratul din Chile – Cencosud. Aplicatia a fost realizata in urma unui parteneriat intre Cencosud si startup-ul Suku din Silicon Valley, ai caror fondatori provin din Deloitte Blockchain Lab.

Pe langa drumul carnii de la producator pana pe rafturile magazinelor, mai sunt stocate chiar si informatiile cu privire la sanatatea si bunastarea animalelor, spun dezvoltatorii aplicatiei.