Grupul logistic Brambles a publicat Raportul de sustenabilitate pentru anul financiar 2018

CHEP Romania, parte a Grupului Brambles, a raportat economii de 3.926 m3 de lemn, 4.547 tone de emisii de CO2 si 374 tone de deseuri.

Brambles, compania globala de servicii pentru lantul logistic, care opereaza in peste 60 de tari, in primul rand prin CHEP si IFCO, a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru Anul Financiar 2018.

Brambles este prima companie din lume care si-a adaptat Raportul in functie de cele sase capitole-cadru propuse de Consiliul International pentru Raportarea Integrata (IIRC)[2]. Raportul prezinta rezultatele grupului din perspectiva capitalului financiar, de productie, intelectual, uman, social si a capitalului natural, pentru a descrie diferitele moduri in care Brambles creeaza valoare pe termen scurt, mediu si lung.


[2] Consiliul International pentru Raportarea Integrata (“IIRC”) reprezinta o coalitie globala de autoritati de reglementare, investitori, companii, organisme care stabilesc standarde, membri ai profesiei contabile si ONG-uri. Coalitia promoveaza comunicarea referitoare la crearea de valori ca pas urmator in evolutia rapoartelor corporative pentru alinierea alocarii capitalului si a comportamentului corporativ la obiective mai ample privind stabilitatea financiara si dezvoltarea sustenabila prin intermediul ciclului de raportare si abordare integrate.


Chep, BramblesRaportul de Sustenabilitate include informatii despre programele de sustenabilitate ale CHEP si IFCO, respectiv progresul in directia Obiectivelor de Sustenabilitate Brambles pentru anul 2020. Aceste obiective sunt bazate pe programul de sustenabilitate Better Business, Better Planet, Better Communities, direct corelat cu Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale Natiunilor Unite.

Better Business (Afaceri mai bune) – eficientizarea lanturilor logistice ale clientilor Brambles si investitii intr-un mediu de lucru sigur si incluziv, in care toti angajatii se pot dezvolta profesional.

Brambles opereaza un model circular de business, fiind specializat in inchirierea de echipamente logistice reutilizabile, care sunt folosite in comun de companii din toata lumea. Cele 610 de milioane de echipamente sunt in continua miscare, in 60 de tari.

In anul financiar 2018, prin utilizarea echipamentelor CHEP si IFCO, producatorii si importatorii de bunuri au salvat mai mult de 1,7 milioane de copaci si au economisit 2,6 milioane tone de emisii de CO2 si 1,4 milioane tone de deseuri solide. De asemenea, grupul se implica in proiecte de transport colaborativ impreuna cu peste 240 de clienti prin care elimina ineficientele, ducand la reducerea emisiilor de combustibil si carbon din lanturile logistice din intreaga lume.

Pentru a crea un mediu de lucru mai bun, Brambles se angajeaza sa-si atinga obiectivul Zero Harm. Compania a facut progrese notabile catre acest obiectiv atat in reteaua CHEP cat si in IFCO, prin imbunatatirea sigurantei angajatilor in anul financiar 2018.

Better Planet (Planeta mai buna) – reducerea impactului operatiunilor Brambles asupra mediului.

In anul financiar incheiat la 30 iunie 2018, 99,4% din cheresteaua folosita de CHEP a provenit din surse certificate, iar pentru 66,1% s-a efectuat o Certificare a lantului de custodie. De asemenea, Brambles a eliminat 100% din deseurile sale din plastic din cele mai mari locatii gestionate si 89% din deseurile lemnoase din gropile de gunoi.

Aceste actiuni au inclus reciclarea a peste 18.600 de tone de materiale plastice aflate la sfarsitul ciclului de viata. In Europa, plasticul recuperat a fost reciclat in vederea fabricarii de ladite reutilizabile IFCO.

De asemenea, operatiunile Brambles au condus la o reducere a emisiilor de carbon pe fiecare unitate de transport, respectiv la o cifra cumulata de minus 15,6% pentru acest an fiscal, peste 20% din energia electrica consumata provenind din surse regenerabile.

Better Communities (Comunitati mai bune) – contributia pozitiva la viata comunitatilor.
Brambles continua sa ofere asistenta pentru organizatiile care lupta impotriva foametei, luandu-si angajamentul sa sprijine, totodata, Food Bank Leadership Institute (FBLI).

FBLI este un program de dezvoltare profesionala care ajuta la cresterea numarului de lideri pentru Bancile de Alimente de maine. Brambles contribuie la dezvoltarea comunitatilor prin donatii de echipamente, sprijin financiar si prin facilitarea oportunitatilor de voluntariat pentru angajati. Toti angajatii permanenti Brambles, IFCO si CHEP pot face anual trei zile de voluntariat platit de companie.

In total, in anul financiar 2018, investitiile in comunitate s-au cifrat la peste 4.743.000 USD, cu o crestere de 4% fata de anul fiscal precedent.

Juan Jose Freijo, Directorul de Sustenabilitate Brambles, a declarat:

„ca urmare a angajamentului pe care ni l-am asumat, am decis sa adoptam o metoda mai integrata pentru a comunica modul unic in care Brambles creeaza valoare pentru clientii, comunitatile si angajatii nostri. De exemplu, le putem arata investitorilor modul in care modelul nostru circular de afaceri bazat pe inchiriere si reutilizare mentine echipamentele la cea mai ridicata valoare pe durata maxim posibila, in vreme ce regenereaza resursele-cheie de care depindem si reutilizeaza aceste materiale la sfarsitul ciclului lor de viata.”

„Activitatea noastra are ca nucleu angajamentul fata de sustenabilitate. Paletii, laditele si containerele noastre sunt asemenea unei coloane vertebrale invizibile a lantului logistic global. Ca pionieri ai economiei colaborative si datorita modelului nostru de „inchiriere si reutilizare”, am creat una dintre cele mai durabile afaceri de logistica din lume. Impreuna cu partenerii nostri, contribuim la solutionarea unor provocari existente pretutindeni, pe glob, de la combaterea risipei alimentare pana la conservarea fondului forestier. Astfel, putem contribui in mod real la un viitor mai inteligent si mai durabil.”

In 2018, Brambles s-a clasat intre primele trei companii conform Indexului de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI) la categoria de Servicii si Bunuri Comerciale.

In anul fiscal incheiat la 30 iunie 2018, prin operatiunile de inchiriere a paletilor reutilizabili, producatorii si importatorii din portofoliul CHEP Romania au economisit cumulat 3.926 m3 de lemn, 4.547 tone de emisii de CO2 si 374 tone de deseuri solide.


Note pentru presa
– Aflati mai multe despre Raportul de Sustenabilitate Brambles 2017 de pe site-ul Brambles.


Despre Brambles
Sub brandurile CHEP si IFCO, Brambles livreaza mai multe bunuri catre mai multi oameni, in mai multe locuri decat orice alta organizatie la nivel global. Paletii, laditele si containerele formeaza coloana vertebrala invizibila a lantului global logistic, iar cele mai mari branduri din lume isi transporta bunurile eficient, durabil si in siguranta cu Brambles.

Ca pionieri ai economiei circulare, Brambles a creat una dintre cele mai sustenabile companii de logistica din lume prin modelul de inchiriere si folosire in comun a echipamentelor sale.

Brambles deserveste, in primul rand, industria bunurilor de larg consum (produse alimentare, produse de ingrijire personala si de curatenie), produse proaspete, bauturi, comertul cu amanuntul si industria manufacturiera.

Grupul are aproximativ 12.000 de angajati si detine 610 milioane de echipamente intr-o retea de peste 850 de depozite. Brambles opereaza in peste 60 de tari, cu cele mai mari operatiuni in America de Nord si Europa de Vest. Pentru informatii suplimentare, vizitati www.brambles.com


Despre CHEP Romania
CHEP Pooling Services Romania este subsidiara liderului mondial in servicii de reutilizare prin inchiriere a paletilor si containerelor si parte a grupului Brambles.

Compania deserveste atat clienti internationali, cat si producatori locali, in principal in domeniul bunurilor de larg consum precum: produse de curatenie si igiena personala, bauturi, produse alimentare proaspete si uscate, ulei si consumabile din hartie.

CHEP Pooling Services Romania ofera o gama de solutii logistice si servicii de consultanta care cresc performanta activitatilor logistice. De asemenea, modelul CHEP este unul sustenabil in esenta, reducand riscurile operationale si deteriorarea produselor.