Alimente pentru copii De ce industria are nevoie de reformulari ale unor...

De ce industria are nevoie de reformulari ale unor produse?

-

Corina-Aurelia Zugravu, Food Hygiene and Nutrition University of Medicine&Pharm.”Carol Davila” va sustine la cea de-a doua editie a INGREDIENTS SHOW, eveniment ce va avea loc pe 11 si 12 septembrie la Sibiu, la Hotel Ramada, o comunicare cu tema ”Sandvisul (salamul/parizerul) scolarului si ingredientele sale – perspectiva nutritionistului vs. cea a producatorului”.

Intr-o lume care se lupta cu excesul ponderal si bolile cronice, o masura elementara de sanatate publica o reprezinta educarea parintilor si copiilor cu privire la o alimentatie sanatoasa.

Obiceiurile bune se deprind de la varste tinere, iar la nivelul Comunitatii Europene unul dintre obiectivele majore in vederea stoparii incidentei in crestere a obezitatii infantile este abordarea pe multiple planuri a modului in care copiii se alimenteaza.

In acest sens, s-au luat si diferite masuri de oferire a unor alimente sanatoase in scoli in cadrul unor programe europene (programul cornul si laptele, acum completat si cu fructe), dar si de facilitare a accesului la produse sanatoase si de ingreunare a posibilitatilor de a cumpara si consuma produse cu densitate nutritionala mica.

VEZI TEMATICA COMPLETA A INGREDIENTS SHOW 2018

In respectivul context, mai ales in Romania, o potentiala sursa de probleme o poate reprezenta pachetelul pe care traditional familia il pune in ghiozdanul copilului cand pleaca la scoala.

Desi alegerile sanatoase nu sunt complicate, consideram ca parintii trebuie orientati de profesionisti astfel incat sa faca cele mai bune alegeri atat pentru a asigura copiii cu nutrientii cei mai importanti, cat si pentru a le transmite acestora obiceiuri alimentare corecte, care sa poate fi respectate si mai tarziu in viata.

In plus, daca producatorii isi vor adapta retetele pentru a satisface cerintele acestui segment, ei ar putea sa observe si o crestere a vanzarilor, produsele cu ingrediente sanatoase fiind un trend cu o evolutie crescatoare rapida la nivel mondial.

INGREDIENTS SHOW 2018 = locul de întâlnire a procesatorilor din industria alimentară cu furnizorii de ingrediente, în cadrul căruia specialiștii vor prezenta ultimele noutăți apărute în domeniul ingredientelor

PARTENERI PREMIUM

  

PARTENER GOLD

    

    

      

IN COLABORARE CU

 

• NETWORKING

INGREDIENTS SHOW este locul de întâlnire a aproape 200 de specialisti din industria alimentară unde veți putea stabili noi relații, consolida legătura cu vechii parteneri, identifica nișe pe care le puteți exploata.

• PROSPECTARE
Într-un singur loc, îi veți putea întâlni pe cei 60 de producători și distribuitori de ingrediente din țara noastră, le veți putea pune întrebări și primi oferte personalizate pentru afacerea dumneavoastră.

• INOVAȚIE
Fără inovații, fără alinierea la tendințele naționale și europene, șansele de a rezista pe piață sunt scăzute.

Subiectele prezentarilor vor fi despre: proteine, grasimi, glucide, aditivi, enzime, arome, nutraceutice, coloranti, indulcitori, etichete curate, legislatie specifica, recomandari nutriționale si de sanatate, analiza senzoriala, siguranta alimentara, oportunitati de afaceri.

La eveniment sunt invitati sa participe toti procesatorii din industria alimentara, care isi doresc sa ia ccontact cu cele mai noi informatii in materie de ingrediente alimentare, produse inovatoare, retete, noi tehnologii, tendinte de consum și evoluții comerciale ce influenteaza astăzi industria prelucratoare a produselor alimentare.

DORESC SĂ MĂ ÎNSCRIU – FORMULAR DE ÎNSCRIERE


Din aceiasi categorie

Stiai ca.. 1 aprilie (nu este pacaleala) este data la care intra in vigoare limita de acizi grasi trans-nesaturati din alimente?

Uniunea Europeană a stabilit ca nivelul de acizi grași trans, alții decât acizii grași trans prezenți în mod natural...

Etichetarea originii amestecurilor de miere, pe agenda președinției slovene a UE

Slovenia, care va prelua președinția Consiliului UE, în a doua parte a acestui an, și-a propus să facă mai...

EFSA consideră viermi de făină siguri pentru consumul uman

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) consideră viermii de făină siguri pentru consumul uman, deschizând calea pentru ca produsele...

Cum putem face economii prin alegeri inteligente: 3 întrebări esențiale pentru alegerea mănușilor adecvate

Alegerea mănușilor potrivite, care să fie conforme normelor de siguranță în muncă și siguranță alimentară, poate duce la economisirea...
- Advertisement -

Producția de cartofi a scăzut cu 21% în 2020

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că producția de cartofi obținută în 2020 a fost cu aproape...

Save the date – evenimentele RO.aliment în 2021 | 15% discount pentru early booking din luna ianuarie –

🟢 24-25 MARTIE 2021: Maratonul de Nutriție, Nutrienți, Sănătate și Imunitate | ediția 3 | ONLINE | vezi program...

Stirile ultimelor 7 zile

România produce carne de melc în valoare de 50 milioane de lei

Patru companii din Hunedoara, Tulcea, Mureș și Sibiu produc...

Grupul Danone optimizează controlul TOC și reduce costurile cu reactivii

Studiu de caz: BioTector și RTC în aplicații din...
Zona rezervata bannerelor publicitare

Alte stiri de actualitateNEWS
RO.aliment va recomanda

Skip to toolbar