Un start-up de origine israeliană a inventat “înghețata Nespresso”, la capsule

0

Cu avantajul practic de a produce înghețată din capsule, echipamentul Solo Gelato adaugă și valoare nutritivă produsului finit deoarece noua înghețată conține cu 40% mai puțin zahăr.

Cu sistemul său inovativ bazat pe folosirea capsulelor, Nestlé a inițiat o tehnologie revoluționară pe piața preparării cafelei a domiciliu.

Start-up-ul israelian Solo Gelato intenționează să urmeze aceeași cale cu un concept inspirat de tehnologia Nestlé, folosind capsule, dar pentru înghețată, de data aceasta. Timp de cinci ani, compania a lucrat la proiectarea și realizarea unui echipament care produce o înghețată de calitate într-un minut. Realizatorii noii mașini de înghețată insistă în special, pe avantajul reducerii costurilor logistice legate de producția înghețatei, la cerere, la locul de consum.

Înghețată cu mai puțin zahăr

inghetata_mai_putin_zaharPentru a susține acest proiect, fondatorul Solo Gelato, Barak Beth-Halachmi, a ales să se integreze în programul oferit de acceleratorul de afaceri MassChallenge, care oferă anual peste 2 milioane de dolari (1,7 milioane de euro) companiilor cu “potențial ridicat” de inovare. Prototipul pe care l-a dezvoltat are un sistem de răcire pentru producția rapidă de înghețată. Brevetul US 20140335232A1, menționat ca stând la baza procedeului de funcționare a echipamentului Solo Gelato se referă la fluide cum ar fi CO2 (la -80 ° C), azot lichid (-180 ° C) sau oxigen lichid (-220 ° C), sugerând un mod de congelare criogenică.

Pe site-ul său, compania afirmă că dispozitivul este capabil să producă înghețată, șerbeturi, iaurturi congelate, cafele congelate  cu o reducere cu 40% a conținutului de zahăr în comparație cu produsele curente existente pe piață.

Solo Gelato a inițiat în 2016 un parteneriat cu Barry Callebaut, membru fondator al sucursalei elvețiene MassChallenge alături de Nestlé și Givaudan. Echipa Solo Gelato a participat la Chocolate Academy organizată de Barry Callebaut în Wieze (Belgia) și intenționează să participe la următoarea sesiune din Milano, concentrându-se asupra dezvoltării produselor congelate. În plus, amestecurile Callebaut Chocogelato au fost testate cu succes în capsulele Solo Gelato.

Comercializarea “înghețatei Nespresso” este anunțată pentru a doua jumătate a anului 2018.