Aurel Popescu: Normal ca SUSTINEM legea supermarketurilor, e o gura de oxigen.

0
424
GastroPan 2018

Companiile din morarit si panificatie sustin Legea Supermarketurilor si spun ca sunt prevederi ce trebuie imediat clarificate pentru a nu le permite retailerilor sa faca abuz de putere.

”Cred ca in primul rand, ar trebui avansat un termen pana la care sa se schimbe contractele dintre supermarket si furnizor. Am informatii de la colegii din teritoriu ca sunt somati de retaileri sa semneze noi contracte pe loc, in caz contrar fiind amenintati ca vor fi delistati (scosi de raft – n.r.). Nu vreau sa le dam retailerilor posibilitatea sa faca abuz de putere si atrag serios atentia asupra acestui lucru” a spus Aurel Popescu, presedintele asocitiatiei patronale din domeniu, Rompan, potrivit agrointel.ro.

legea_supermarketurilor2In cazul painii, Aurel Popescu considera ca termenul de sapte zile pentru plata facturilor pe marfa livrata – prevedere noua din Legea Supermarketurilor – este mai mult decat binevenita:

”Pentru fabricile de paine este o gura de oxigen. Pai painea proaspata se vinde in aceeasi zi, deci banii intrau imediat in cont la supermarketuri. Sapte zile e un termen mai mult decat rezonabil pentru a ne plati. Pana acum era 30 de zile.”