O nouă facilitate pentru societățile certificate AEO – accesul la procedura de vămuire centralizată la nivel național

0
341

Societățile certificate AEO au posibilitatea să declare mărfurile centralizat, respectiv la un singur birou vamal, chiar dacă fizic le prezintă la un birou vamal diferit din țară. Procedura va duce la optimizarea costurilor și la un mai bun control al vămuirii mărfurilor.

Procedura de vămuire centralizată a fost implementată la nivel național, începând cu 16 martie 2017, și este disponibilă în sistemele naționale de declarare a mărfurilor.

Procedura permite operatorilor economici care dețin certificarea de Operator Economic Autorizat (AEO) să depună declarația vamală (de import sau de export) la un birou vamal diferit de cel la care sunt prezentate efectiv mărfurile.

Ce înseamnă acest lucru pentru dumneavoastră?
Utilizarea acestei proceduri va optimiza costurile și va asigura un control mai bun al procesului de vămuire a mărfurilor. În cazul în care compania voastră deține certificarea AEO, vă recomandăm să analizați condițiile de utilizare și implementarea acestei proceduri în practică.

Dacă nu dețineți certificarea AEO, vă recomandăm sa aplicați în timp util pentru obținerea ei. De asemenea, dacă depuneți declarația vamală prin reprezentant (comisionar vamal), trebuie să vă asigurați că și acesta deține un certificat AEO.