Trezoreria Statului va deveni acceptator de plati electronice pentru plata online a impozitelor si taxelor

0
717
plati_electronice_2
plati

Ministerul Finantelor Publice a semnat acordul de licentiere a Trezoreriei Statului ca acceptator de plati electronice cu carduri MasterCard si Maestro in conditiile stabilite de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr 146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin Trezoreria Statului.

Implementarea sistemului de plata online, inclusiv extinderea serviciilor de internet banking ale Trezoreriei Statului, se va realiza din fonduri europene prin proiectul “Imbunatatirea capacitatii procesului decizional la nivelul sectorului financiar din România – TREZOR”. In urma evaluarii de catre Autoritatea de Management a Programului Operational Capacitate Administrativa (POCA), acesta a fost acceptat in vederea finantarii.

Proiectul va dezvolta o componenta dedicata platii cu cardul, prin intermediul careia contribuabilii vor putea efectua plata online a tuturor tipurilor de impozite si taxe atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, cât si la cele administrate de alte institutii publice. Contribuabilii nu vor plati comisioane la tranzactii.

„E un pas important pe care Ministerul Finantelor Publice il face pentru a veni in intâmpinarea contribuabililor. Acestia isi vor putea plati taxele si impozitele de acasa si de la serviciu, cu ajutorul unui sistem sigur si accesibil. Consider ca usurinta cu care ne platim taxele si impozitele este esentiala pentru o colectare mai eficienta si pentru cresterea gradului de conformare voluntara. Este si o expresie a respectului pe care il avem pentru cetatean. Infrastructura nou creata este deschisa pentru toate sistemele de plata care accepta autorizarea Trezoreriei in conditiie legislatiei in vigoare”, a declarat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

“MasterCard are o traditie in colaborarea fructuoasa cu guvernele si autoritatile din jurul lumii pentru dezvoltarea si implementarea de proiecte cu impact pozitiv la nivelul contribuabililor si a economiilor. Licentierea Trezoreriei Statului ca acceptator de plati cu cardurile MasterCard sau Maestro reprezinta o premiera mondiala si suntem mândri ca astfel ne alaturam autoritatilor in demersurile lor de crestere a gradului de fiscalizare a economiei, cu ajutorul mijloacelor de plata electronice”, a adaugat Cosmin Vladimirescu, manager general al MasterCard pentru România.

In perioada urmatoare, MasterCard va realiza implementarea tehnica, care va dura maximum trei luni.