ACEBOP si ACSAMB au semnat un protocol de colaborare pe filiera carnii de porc

0
90

Avand in vedere necesitatea unei colaborari stranse pe filiera carnii de porc, in contextul situatiei comerciale globale, marii crescatori de suine din ACEBOP si-au exprimat intentia de a sustine cresterea raselor autohtone de suine.

In acest sens sprijinul clar a venit astazi 14 iunie 2019, prin semnarea prococolului de colaborare intre Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania ( ACEBOP ) si Asociatia Crescatorilor de Suine Autohtone Mangalita si Bazna (ACSAMB).

Dr. Mary-Eugenia Pana, presedinte ACEBOP

La eveniment au participat dna Dr. Mary-Eugenia Pana, presedinte ACEBOP, dna Maria Dan, Secretar general al ACSAMB, dl Balla I. Levente, vice-presedinte ACSAMB si reprezentanti media, alaturi de invitatul special, dna dr. Florica Barbuceanu, directorul Institutului National de Diagnostic Sanatate Animala (IDSA).

 

Cele doua asociatii spera sa se concretizeze in cel mai scurt timp concluziile intalnirii, si anume:

– Valorificarea, in interesul ambelor asociatii, a potentialului profesional comun existent;
– Promovarea calitatii carnii romanesti si accesarea de piete noi comerciale;
– Realizarea de manifestari comune pentru informarea consumatorilor;
– Sprijinirea initativelor legislative in beneficiul membrilor;
– Interventii comune in caz de afectare a intereselor legitime si legale ale
celor doua organizatii.

„Traim intr-o perioada de framantari globale in filiera carnii de porc, pe care nu o putem depasi decat daca suntem uniti. Suntem romani, traim romaneste, mancam romaneste si avem valorile noastre romanesti la care tinem impreuna si pe care trebuie sa le transmitem generatiilor viitoare” – au mai concluzionat presedintii celor doua asociatii.