Alka investește într-o nouă fabrică de biscuiţi şi snacksuri

0
196

Alka Group, unul din principalii jucători din regiune în industria FMCG, investeşte peste 11,5 milioane de euro în construirea unei noi capacităţi de producţie pentru biscuiţi şi snacksuri sărate, localizată în Ploieşti, informează Adevărul.

Investiţia va fi una de tip lanţ integrat, respectiv de la preluarea materiei prime principale până la desfacerea directă către consumatori.

„Cercetările noastre ne-au arătat că produsele Alka de tip snacks-uri sărate şi biscuiţi sunt cele mai îndrăgite. Astfel, am decis deschiderea unei noi capacitaţi de producţie, adiţională celei pe care o deţinem deja în Bucureşti. Un proiect ambiţios pentru care am primit deja votul de încredere prin obţinerea unui grant nerambusabil în valoare de 2,4 milioane de euro”, a declarat Ady Hirsch CEO Alka Group.

Noua unitate de producţie va fi amplasată în incinta Parcului Industrial Ploieşti şi se va desfăşura pe o suprafaţa totală de peste 10.000 mp. Ansamblul fabricii va cuprinde o hală de producţie, depozit de materii prime, corp administrativ, local tehnic, dar şi un magazin de desfacere cu terasă. Peste 25% din întregul amplasament va fi ocupat de spaţii verzi.

Din cei 11,5 milioane de euro, la cât se ridică întreaga investiţie, peste 3,5 milioane euro provin din cofinanţare privată, iar aproximativ 2,4 milioane de euro reprezintă ajutor public nerambursabil.

În primă fază, noua facilitate de producţie va crea aproximativ 100 de locuri noi de muncă. În 2016, grupul Alka a înregistrat o cifră de afaceri de 155 milioane de lei şi are în prezent peste 600 de angajaţi, având poziţie în top 3 jucători în multe dintre segmentele în care activează. Grupul Alka a fost înfiinţat în 1994 ca investiţie de tip greenfield.