Barentz își lărgește portofoliul de ingrediente pentru carne

0

Barentz a anunțat că va achiziționa unitatea pentru industria cărnii a companiei Leipurin, mișcare ce va permite mărirea portofoliului de ingrediente pentru acest segment și va consolida poziția companiei în regiunea nordică, informează Food Ingredients First.

Prin achiziționarea în 2014 a operatorului său finlandez, MP-Maustepalvelu Oy, Barentz s-a poziționat drept lider pe furnizarea de ingrediente în Finlanda și și-a extins cota de piață în restul Europei. După preluarea unității Leipurin, grupul va continua să își extindă influența pe piața internațională.

Mariano Vasconcellos, directorul tehnic al diviziei de Alimente și Nutriție, a declarat pentru FoodIngredientsFirst: „Consumul de carne se află pe un trend ascendent, dar disponibilitatea aprovizionării în raport cu rata de creștere a populației la nivel global este în scădere. Din acest motiv, Barentz explorează soluții alternative pentru a veni în sprijinul industriei cărnii”.

„Cu ajutorul acestei achiziții, vom aduce clienților noștri soluții naturale și inovatoare pentru industria cărnii”, a explicat el. „Tendințele pe această piață sunt spre clean label, dar și spre soluții organice și naturale cu proprietăți funcționale, dar de asemenea observăm o creștere a pieței pentru ingrediente vegetariene/hibride. În portofoliul nostru, există multe alternative, proteine pe bază de plante – mazăre și soia. Una dintre cele mai importante inovații este lintea de apă (Lemnoideae), care a fost folosită deja în produsele din SUA, unde a obținut statusul GRAS în 2015 și este în curs de a primi aceeași recunoaștere în UE – Novel Foods Regulation.”