Compania Vascar vrea sa ajunga cu distributia la nivel national, estimand o crestere de 20%, pentru 2016

0
459
retail_crestere

Compania Vascar din Vaslui, producator de mezeluri, conserve si pate, estimeaza o crestere a business-ului cu 20% in acest an, pana la 73,4 milioane de lei (16,3 milioane de euro), si vrea sa ajunga cu distributia la nivel national.

“2016 este un an important, al cresterii companiei de la brand regional la brand national. Investim in promovare, in dezvoltarea portofoliului de produse, extinderea numarului de canale de distributie, echipamente tehnologice,  logistica-flota de vanzari, echipamente pentru comertul cu amanuntul. Astfel, estimam o crestere a cifrei de afaceri de peste 20%”, a spus, pentru Profit.ro, Vlad Ciuburciu, director de marketing Vascar.

Vascar2Anul trecut, compania a avut afaceri de 61,2 milioane de lei (13,8 milioane de euro), in crestere cu 3% fata de anul anterior. Pentru anul acesta, reprezentantii companiei tintesc un rulaj cu o cincime mai mare, pana la 73,4 milioane de lei (16,3 milioane de euro).

Preparatele din carne (mezeluri si pate) reprezinta 70% din business, in timp ce conservele – 30%.

Printre actionarii principali ai companiei Vascar sunt Gabriela Ciuburciu (48,88%) si SIF II Moldova (21,45%), potrivit datelor de la Registrul Comertului.

“Anul trecut a fost unul al investitiilor tehnologice, astfel ca am investit peste 600.000 euro in flota de masini si echipamente pentru comertul cu amanuntul. Totodata, ca urmare a hotararii actionarilor de reinvestire a profitului, capitalul social al companiei a fost dublat, de la 1.735.430 la 3.470.860 lei”, a mai spus reprezentantul producatorului.

Vascar4Si pentru anul in curs compania are in plan investitii care se ridica tot la 600.000 de euro.

Brandul are deja 21 de magazine localizate in Moldova, cel mai recent fiind inaugurat la Bacau, in luna mai, iar pana la finalul anului spera sa ajunga la o retea de 25 de magazine proprii. Printre orasele luate in calcul pentru inaugurarea de noi magazine se numara Braila, Galati si Iasi. In plus, compania ia in calcul si deschiderea unui alt depozit regional, in afara de cel inaugurat la Bucuresti in aceasta luna.

Vascar5La inceputul lunii aprilie, compania a inceput distributia directa si in Bucuresti, iar pana la finalul anului isi propune ca produsele sa ajunga in aproximativ 500 de magazine traditionale reprezentative la nivelul capitalei.

Compania exporta conserve (in special mancaruri la cutie) si preparte din carne catre Germania, Italia, Spania, cu toate acestea procentul nu este semnificativ, au indicat reprezentantii companiei.

“Pentru 2016 avem ca obiectiv cresterea exporturilor, astfel incat sa reprezinte 5% din cifra de afaceri”, a mai mentionat Vlad Ciuburciu.