Biotrend Plus– ”1001 solutii” inovatoare pentru igiena si siguranta produselor alimentare

0
862

Intr-o prezentare tinuta la Expo Conferinta RO.aliment, care s-a desfasurat pe 15-16 iunie 2016, la Hotel Sport, din Poiana Brasov, Biotrend a prezentat o gama larga de solutii pentru igiena si siguranta produselor alimentare.

EN SURE este prezentat de reprezentantii Biotrend ca cel mai sigur sistem pentru controlul microbiologic si igienic rapid. Este un dispozitiv multifunctional cu ajutorul caruia se poate realliza controlul igienic pentru orice suprafete si ape, controlul microbiologic pеntru numarul total de germeni E. coli, coliforme si enterobacteriaceae si contrоlul pentru pasteurizarea laptelui. Rezultate se obtin in 15 secunde. Exista 20 planuri de test programate si 250 de pozitii programate pentru testarea fiecarui plan. Dispozitivul memoreaza pana la 2000 rezultate. Sure Trend software realizeaza analiza statistica a rezultatelor.

Micro-snap este cea mai noua tehnologie bioluminogena pentru determinarea numarului total de germeni, E.coli, coliforme si enterobacteriaceae in concentratii foarte mici, in materii prime si produse finite. Ultrasnap si AQUASNAP realizeaza monitorizarea expresa a igienei pentru suprafete si apa. Supersnap monitorizeaza ATP pentru determinarea alergenilor, cu aplicatie extinsa in industria alimentara.

ZymoSnap este un test, pentru determinarea nivelului enzimei fosfataza alcalina dupa pasteurizarea laptelui, care ofera in 5 minute rezultatele. CrossCheck permite determinarea nivelului enzimei fosfataza acida din carne, pe diverse suprafete. ZYMOSNAP PRO ofera posibilitatea proteazelor active. Proteazele sunt enzime care degradeaza proteinele. Proteazele sunt sintetizate de un numar foarte mare de specii bacteriene – unele “bune”, altele “rele”. Unele proteaze sunt inactivate de caldura (pasteurizare), dar altele nu! De aceea descoperirea de proteaze active dupa pasteurizarea laptelui sau dupa productia de lapte cu termen extins de valabilitate reprezinta un element pozitiv in determinarea termenului de valabilitate al acestui tip de lapte si in stabilirea tipului de lapte caruia ii este destinata materia prima.

QD-Loop este un dispozitiv steril de tipul „tot in unu“ pentru preparare rapida de dilutii volumetrice precise si convenabile 1:10, 1:100 si 1:1000. Este rapid si usor de utilizat. Utilizeaza tehnologie Snap-Valve (supapa casanta) si are rezervor cu diluent pentru extractie maxima si eprubeta sterila. Nu este necesara folosirea diluentilor si a pipetei. Reduce munca depusa in laborator si cheltuielile ocazionate de echipamentele de lucru.


biotrend1Q-Swab
este un dispozitiv universal pentru prelevarea probelor de pe suprafete cu tehnologie Snap-Valve (supapa casanta), care economiseste timp si bani, hidrateaza perfect mediile uscate, fara pregatirea mediilor alimentare. Nu este necesara folosirea pipetei si poate fi utilizat umed sau uscat. ”Luati o proba, eliberati lichidul si proba este gata pentru transportul la laborator,” expliciteaza procedeul si usurinta in utilizare reprezentantii Biotrend.

Q-WATER este cea mai rapida metoda pentru determinarea ATF microbian in probele de apa.

AllerFlow Gluten reprezinta un test rapid si convenabil pentru depistarea reziduurilor de gluten pe suprafete ce permite recoltarea rapida si facila a probelor. Tamponul pre-umezit permite recolatrea corecta a probelor, asigurand astfel rezultate exacte. Nu sunt necesare pipete, sticlarie, cantare, becuri de gaz. Solutia tampon de extractie a probei pre-dozata asigura rezultate corecte, in aproximativ 10 minute. Este specific pentru fractia toxica a glutenului din grau, orz, ovaz si secara (fara reactii incrucisate cu soia, orez sau porumb). Ofera o sensibilitate de 5ррм si o interpretarea usoara a rezultatelor.

BIOFINDER este un instrument extrem de eficient pentru controlul igienic al procesului de productie si al produsului finit. Este usor de aplicat pe suprafata – sub forma de spray. Exista posibilitatea de a trata zone mari. Rezultatele se obtin dupa 30-60 secunde. Citirea vizuala este usoara– la prezenta biofilmului, Biofinder produce o reactie, prin formarea microbulelor albe, clar, distincte pe fondul de culoare portocalie al produsului. Eeste eficient in detectarea atat a speciilor unice (formate dintr-o tulpina de microorganisme), cat si pentru biofilmele cu mai multe specii (constand din doua sau mai multe tulpini).
Detecteaza biofilme, cauzate de Salmonella spp., Escherichia coli, Staphylococcus aureus si Cronobacter sakazakii, Pseudomonas spp.

Eliminarea biofilemlor
BIOJET si ENZYJET PLUS sunt preparate enzimatice pentru eliminarea rapida si eficienta a biofilmelor.

Elimina efectiv biofilme in 30 de minute. Are pH neutru si nu prezinta efecte corozive pe suprafetele materialelor. Compozitia este usor biodegradabila. Asigura aplicarea de masuri preventive privind reaparitia si raspandirea biofilmelor. Contribuie la prevenirea poluarii costisitoare care poate duce la probleme nedorite. Are eficienta imbunatatita de curatare.

BIOCIP si TensioCIP elimina eficient biofilmele in sistemele CIP, in 120 de minute.
Compact dry este o metoda usoara pentru controlul microbiologic rapid al tuturor suprafetelor, materiilor prime si produselor finite; pentru o varietate larga de medii uscate pentru determinarea numarului total de germeni, Lsteria spp., Bacillus cereus, E.coli si bacterii coliforme, Staphylococcus aureus, enterobacteriacae, mucegaiuri si drojdii, salmonella, vibrio parahaemolyticus, NTG ceai si similari.

Determinarea prrezentei antibioticelor
TWINSENSOR este un test rapid de determinare cantitativa a antibioticelor (Beta-lactame si Tetracicline). Poate realiza determinara simultana a antibioticelor betalactame si tetracicline in doar 6 minute. Detecteaza antibiotice sub MRL. Asigura interpretarea vizuala clara. Ofera posibilitatea de determinare optica a rezultatului.

TWINSENSOR RT este un test pentru determinarea cantitativa a antibioticelor beta-lactame si tetracicline la temperatura camerei. Asigura determinarea simultana a celor mai raspandite antibiotice ßlactame si tetracicline in 10 minute, la temperatura camerei. Reduce costurile datorita pretului consumabilelor mai scazut.

TRISENSOR permite determinarea simultana a antibioticelor betalactame, sulfonamide si tetracicline, in doar 6 minute. Detecteaza antibiotice sub MRL si permite interpretarea vizuala clara. Ofera posibilitatea de determinare optica a rezultatului.

4SENSOR este un test rapid de determinare a beta-lactamelor, tetraciclinelor, dihidro (Streptomicinei) si a chloramfenicolului. Poate fi folosit peentru a respecta standardele Federatiei Ruse pentru importul laptelui si al produselor lactate. Ofera 4 rezultate determinate intr-o singura etapa, cu o singura operatie. Este rapid, sensibil, fiabil si durabil, usor de utilizat si economic.

Detectarea aflatoxinei
AFLASENSOR este un test rapid pentru detectarea aflatoxinei M1 in lapte sensibil – 0.025ppb. Poate fi aplicat la toate tipurile de lapte, inclusiv pentru laptele crud si UHT. Ofera rezultate in 10min. Este usor de utilizat, fiabil si exact. Asigura interpretarea vizuala si/sau optica a rezultatelor.

ECLIPSE 3G este un test pentru determinarea inhibitorilor din lapte, aplicabil la laptele de oi, vaci si capre. Are sensibilate ridicata. Determina toti inhibitorii din lapte. Da informatia necesara pentru procesul tehnologic. Se utilizeaza pentru verificarea testului rapid. Este aprobat ca metoda oficiala pentru testare in laboratoarele de referinta din Franta.

TESTE RAPIDE PENTRU DETERMINAREA LAPTELUI STRAIN
Biotrend are o gama larga de teste pentru industria prelucrarii laptelui.
IC BOVINO, IC CAPRINO sunt teste determinarea laptelui strain. COW Sensor este un test rapid pentru determinarea adaosurilor de lapte de vaca in laptele de capra sau oaie; GOAT Sensor este un test rapid pentru determinarea laptelui de capra in laptele de oaie. Ultimul produs lansat pe piata, din aceasta gama este IC Buffalo, care permite determinarea laptelui de vaca in laptele de bivolita (determina un amestec dde 1%). Rezultatele acestor teste sunt funizate in cel mult 10 minute.

GMP test este utilizat pentru determinarea: impuritatilor de zer in lapte; a prezentei germenilor psihrotropi in lapte.
Biotrend ofera, de asemenea teste rapide, eficiente, precise, usor de utilizat si profitabile economic pentru controlul eficientei pasteurizarii; pentru activitate fosfataza; pentru activitate peroxidaz.
Biotrend poate furniza si filtre pentru curatarea laptelui de celulele somatice (vezi mai jos imaginea):

BiotrendFiltrul permite curatarea laptelui de 98% dintre poluanti care sunt mecanici si reduce numarul de celule somatice cu peste 60%.

Cartusele filtrante din polipropilena utilizate sunt proiectate pentru a fi utilizate inainte de filtrul pentru purificarea laptelui de celule somatice. Sunt compatibile cu toate carcasele in halele de muls si in punctele de colectare a laptelui (DE LAVAL, WESTFALIASURGE, SAC, BOUMATIC si altele).

Cartusele filtrante nu permit penetrarea impuritatilor rezultate ca urmare a evolutiei unei mastite, a impuritatilor mecanice, a cheagurilor de sange, a firelor.

Biotrend mai ofera stabilizator pentru laptele crud, cheag, culturi starter TREDIMIX si sedile.

De asemenea, Biotrend poate pune la dispozitia celor interesati teste PROTEON pentru detectarea alergenilor in produsele alimentare si pe suprafete, ce permit determinarea urmelor de in alimente si pe suprafete (determinarea ß-lactoglobulinei in alimente si pe suprafete, determinarea glutenului in lapte, alimente si pe suprafete):
Teste ELISA :
Proteon–ß-Lactoglobulin (lapte)
Proteon-Ovomucoid (oua)
Proteon-Soy (soia)
Proteon-Wheat (grau)
Proteon-Pea (mazare)
Format tip banda de testare: Express Proteon.