Luchi Georgescu a avut anul trecut un profit de aproape trei ori mai mare din productia de mezeluri

0
923

Producatorul de mezeluri Meda Prod ’98, detinut de antreprenoarea Luchi Georgescu, a avut anul trecut un profit de 11,6 milioane de lei (2,6 milioane de euro), de aproape trei ori mai mare fata de castigul de 4,4 milioane de lei (1 milion de euro) inregistrat in anul precedent.

Afacerile companiei Meda Prod ’98 au crescut cu 15,5%, de la 113,9 milioane de lei la 131,5 milioane de lei (29,6 milioane de euro). Compania a avut anul trecut un numar mediu de 530 de angajati.

Meda Prod ’98 SA a fost infiintata in 1998, in Bucuresti, avand fabrica situata in Capitala si depozite deschise in Bucuresti, Craiova, Arad, Turda si Bacau.

In anul 2008, fabrica a fost modernizata, iar capacitatea de productie a fost extinsa, fiind autorizata sa produca 40 tone mezeluri pe zi, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul companiei.

Luchi_Georgescu2Principalele produse vandute sub brandul Meda sunt cremvustii, carnatii, sunca, salamurile sau cele traditionale (pasta de ficat, toba de casa, lebar, drob, muschi taranesc, ceafa taraneasca sau mici).

Printre jucatorii importanti de pe piata locala a mezelurilor se numara Agricola, Caroli, Aldis, Meda Prod 98, Scandia Romania, Cris-Tim, Salsi, Angst, Reinert, Fox sau Sergiana.

Antreprenoarea Luchi Georgescu mai detine doua hoteluri in statiunea Venus, cu peste 340 de camere, dar cea mai cunoscuta afacere a sa este producatorul de vin Vincon Vrancea, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de profil, unde detine 85% din actiuni.