Consiliul Concurentei analizeaza preluarea FruFru. Compania ar putea trece sub umbrela Unilever

0
141

Compania romaneasca Good People, ce gestioneaza activitatea FruFru, a intrat in portofoliul Unilever, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata locala a bunurilor de larg consum, informeaza printr-un comunicat de presa Good People.

Miscarea este menita sa creasca businessul in valoare si in volum, se arata in sursa citata.

„Vrem sa dezvoltam businessul, in linii mari vrem sa producem mai multa mancare, mai sanatoasa si sa ajungem la cat mai multi consumatori. Este o piata in dezvoltare si avem tot mai multa cerere“, a spus, pentru ZF, Mihai Simiuc. Pentru a-si atinge obiectivele, va face noi angajari, pentru a sustine cresterea.

Valoarea acordului nu a fost data presei, insa stim ca documentul prevede ca Mihai Simiuc va ramane actionar minoritar in companie cu 25% din actiuni, in timp ce Sergiu Negut, Philip Hausmaninger, Johann Heubach, Maria Brujan si Marius Gavril, ceilalti actionari, ar urma sa lichideze toate actiunile. Achizitia urmeaza sa fie analizata de Consiliul Concurentei.

FruFru, businessul sanatos, cu profit sanatos
Infiintat in 2006, businessul FruFru este primul concept de mancare fresh, sanatoasa din Romania si unul din liderii inovatiei in segmentul premium din retailul alimentar.

„Am inceput ca o afacere de prieteni si familie cu idealuri marete: ne-am hotarat sa schimbam obiceiurile de consum si sa cream un impact pozitiv in viata oamenilor prin mancare sanatoasa si buna. De atunci am ramas dedicati acestor idealuri, producem bunatati sanatoase, proaspete, din cele mai bune ingrediente si nu incetam sa inovam si sa evoluam pentru o nutritie mai buna”, spune Mihai Simiuc.

salata3, europenePotrivit ultimului bilant, compania Good People a inregistrat o cifra de afaceri de 34,4 de milioane de lei in 2018, in crestere cu 27 de procente fata de anul precedent, si un profit de peste 840 de mii de lei, triplandu-se in raport cu 2017. In 2016, FruFru s-a imprumutat de la Bursa AeRo de la Bucuresti, printr-o emisiune de obligatiuni ce i-a adus 1 milion de euro. Scadenta este martie 2021.

La acest moment, firma infiintata de Mihai Simiuc are 130 de angajati, 14 magazine-restaurant in Bucuresti, Cluj si Timisoara, si produsele sale sunt comercializate in Mega Image, Carrefour si OMV Petrom.


Unilver, harta achizitiilor
Anticipand cresterea segmentului de produse sanatoase, in ultimii ani, grupul anglo-olandez Unilever a realizat numeroase achizitii de companii din acest domeniu, de la cosmetice pana la snackuri.

O preluare ce a schimbat dinamica pietei romanesti a fost integrarea in portofoliu a producatorului local de inghetata, Betty Ice, de anul trecut, intr-o tranzactie evaluata la 100 milioane de euro. Vasile Armenean a continuat sa administreze firma, in interiorul Unilever, din pozitia de General Manager.

Unilever detine branduri precum: Dove, Rexona, Domestos, Rama, iar in Romania opereaza o platforma industriala cu doua fabrici de productie, la Ploiesti.