Fares, Kalpo si Plafar sunt brandurile locale de ceai spre care se indreapta consumatorii romani

0

Vanzarile de ceai pe piata romaneasca se vor situa la 114 milioane de lei anul acesta, arata estimarile oferite de compania de cer­cetare de piata Euromonitor Intern­ational.

Ultimele statistici disponibile, cele aferente anului 2018, au indicat ca romanii au cumparat ceai in valoare de aproape 95 milioane de lei, in crestere cu 12% fata de 2017.

Pentru anul acesta, Euromonitor prognozeaza ca trei branduri romanesti (Fares, Kalpo si Plafar) vor fi in topul celor mai cumparate in tara noastra. Cota de piata a numelor romanesti este de 42% din totalul pietei.

“Cresterea numarului de produse, aro­me, dar si accesibilitatea ceaiurilor in ma­ga­zine vor duce la cresterea atentiei consu­ma­torilor spre consumul de ceai, pe fon­dul unui trend de a trai mai sanatos. Schimbarile de perceptie, dupa ce romanii incep sa nu mai vada ceaiul doar ca pe un produs care trateaza racelile, vor avea un impact pozitiv in cresterea vanzarilor la segmentul de ceaiuri”, potrivit specialistilor de la Euromonitor.