Ce cred romanii despre consumul de cafea

0

Un studiu efectuat de Reveal Marketing Research a concluzionat ca, pentru aproape 90% dintre romanii, consumul de cafea este asociat cu relaxarea, relateaza Mediafax.

Aceeasi sursa anunta ca unul din trei romani sunt mai fericiti cand se gandesc la o ceasca aburinda de cafea.

O alta valenta importanta este concentrarea, mentionata cel mai des (30%) de cei intre 25-34 de ani, dar mai putin de cei in varsta (7,1%). Pe aproximativ 16% dintre romani o cana de cafea ii indemna la visare, iar pe 8,9% la colaborare.

Rezultatele ne arata ca nu mai este la moda sa inviti la o cafea, doar 7,5% dintre respondenti asociind aceasta bautura cu flirtul, in special cei de 45-54 de ani.

non-lactataCum consuma romanii cafeaua de dimineata
Jumatate dintre romani, indiferent de varsta, au declarat ca prefera cafeaua cu zahar. La polul opus, cafeaua neagra, simpla este pe placul a 44,3% dintre cei peste 65 de ani, si a 25% dintre tineri. In schimb, 18,8% dintre tinerii sub 25 de ani beau cafeaua cu arome, in special femeile. O mica parte dintre respondenti au mentionat cafeaua cu lapte, miere sau indulcitor.

Aproape jumatate dintre romani asociaza cafelei un desert, doar tinerii sub 25 de ani au o preferinta mai scazuta in acest sens (33%). Pe de alta parte, indiferent de varsta, o treime dintre romani nu savureaza cafeaua fara tigara.