Home Piata Ferrero și Unilever vor produce împreună înghețata Kinder

Ferrero și Unilever vor produce împreună înghețata Kinder

0
Kinder

Producătorul italian Ferrero a semnat un contract de colaborare cu Unilever prin care cele două companii vor produce înghețată sub brandul Kinder.

Unilever se bucură deja de o experiență largă în domeniul producției de înghețată, printre brandurile renumite din portofoliul său regăsindu-se și Magnum, scriu jurnaliștii publicației Magazinul Progresiv.

Înghețata Kinder va fi lansată anul viitor în Franța, Germania, Austria și Elveția. Pentru început, Ferrero va acorda licența Unilever, urmând ca ulterior să se ocupe de procesul de producție și distribuție, scrie Retaildetail.eu.

„Acesta este un pas important în consolidarea poziției competitive pe care o avem în piața dulciurilor, respectiv a ciocolatei. Pentru a profita la maxim de această nouă mișcare ne bazăm pe suportul și expertiza Unilever, care domină piața globală cu o cotă de 21%”, au precizat reprezentanții Ferrero.

Ferrero România, filiala locală a grupului italian cu acelaşi nume, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 85 milioane de euro, în creștere cu 26%, respectiv un profit net de 750.000 euro, de patru ori mai mic decât în 2015, arată datele de la Ministerul de Finanțe. Compania are în portofoliu branduri precum Kinder, Kinder Bueno, Tic Tac, Nutella sau Ferrero Rocher.

Skip to toolbar